După Klaus Iohannis a venit rândul lui Florin Cîțu să se vaccineze contra coronavirusului. Primul ministru a mers și s-a vaccinat la Spitalul Militar.

Cîțu: Foarte foarte ușor. Nu am simțit nimic

La finalul acestui moment premierul a făcut și o serie de declarații. Mai întâi a vorbit despre cum s-a simțit, iar mai apoi a spus că ales  să se vaccineze atât pentru el, cât și pentru cei din jur. De asemenea a mai adăugat și că va face tot ce ține de el pentru ai convinge pe români să se vaccineze.

„Foarte foarte ușor. Nu am simțit nimic, nu mi-am dat seama când s-a terminat vaccinul. Mă bucur că am putut să mă vaccinez. Am făcut-o atât pentru mine cât și pentru cei din jurul meu, să dau un semnal de încredere pentru toți românii. Am văzut că românii vor să se vaccineze și ieri, prin interesul ridicat de a se înscrie pe platformă. Dar orice este nevoie, să vină din partea mea pentru a-i convinge pe câți mai mulți români să se vaccineze”, le-a spus premierul jurnaliștilor. 

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a mai reamintit că doar prin respectarea măsurilor restrictive și prin vaccinare pandemia poate fi învinsă. De fapt, primul ministru chiar a purtat și un tricou cu mesajul: ,, „Împreună învingem pandemia”.  Oficialul  a mai reamintit și despre obiectivul pe care campania de vaccinare trebuie să-l atingă până în septembrie.

,,Este important să înțelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție, vaccinul și tratamentele care apar sunt soluția să învingem această pandemie. Rămânem la același efectiv pe care l-am prezentat în ultimele zile: 10.400.000 de români vaccinați până în septembrie. Și nu ne vom abate de la acest obiectiv”.

România se apropie de 200.000 de persoane vaccinate. Mesajul transmis de premierul Cîțu după ce s-a vaccinat
Foto: pixabay.com

196.000 de persoane vaccinate până acum

Cât despre problemele întâmpinate de cei care au vrut să se programeze pentru vaccinare, Cîțu a transmis că încă se lucrează la platformă, ținându-se cont de numărul de vaccinuri. Și a mai adăugat că săptămâna trecută s-au mai luat în  calcul 8 milioane de doze de vaccin.

Premierul a vorbit și despre faptul că livrările de vaccin de la Pfizer vor avea întârzieri. Oficialul a spus că acest lucru se va întâmpla doar pentru o săptămână. Și a mai adăugat că acestă situație ca fi remediată.

De la începutul campaniei de pe 27 decembrie 2020 și până acum s-au vaccinat 196.000 de persoane de a informat Comitetul Național de coordonare a vaccinării.  Iar în ultimile 24 de ore au primit prima doză de vaccin 12.421 de oameni.

În prezent România primește vaccinuri de la două companii. Respectiv de la Pfizer și de la compania americană Moderna. Totuși, până la sfârșitul lunii ianuarie, în cadrul Uniunii s-ar putea aproba un al treilea vaccin. Cel produs de AstraZeneca și Oxford.