Astfel, începând de astăzi, au intrat în vigoare mai multe măsuri de relaxare. Totul a fost decis în Hotărârea de Guvern care prevede eliminarea restricțiilor, începând cu data de 1 iunie. Astfel, conform deciziei autorităților, începând de astăzi crește numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise. Până acum erau permise doar 500 de persoane, însă datorită faptului că au scăzut cazurile de infectare, numărul crește la 1.000.

Cine poate participa la spectacole

Atenție! La aceste evenimente pot participa doar persoanele care s-au vaccinat, care s-au testat împotriva coronavirusului sau care pot dovedi că au fost infectați. Totodată, s-a mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grup.

Conform documentului, de acum se pot organiza și evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri. La aceste evenimente au voie să participe 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul persoanelor poate fi mai mare numai dacă acestea s-au vaccinat.

În ceea ce privește activitățile sportive, se pot desfășura atât în interior, cât și la exterior cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Ca și în cazul de mai sus, se poate trece doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau se vaccinează înainte.

La aceste activități participă numai cei care s-au vaccinat

Numărul celor care pot participa la activități de instruire în spații închise a crescut și el de la 50% la 70%. Capacitatea poate fi 100% ocupată numai dacă persoanele care participă sunt vaccinate.

România se relaxează! Cum se vor face începând de azi nunțile și botezurile? Doar cei care s-au vaccinat vor participa?

Se permite desfășurarea conferințelor cu cel mult 100 de persoane. Capacitatea spațiului poate fi ocupată 100% doar dacă vin doar persoane vaccinate.  S-au redeschis locurile de joacă în spațiile închise cu participarea publicului până la 50%, cu condiția ca însoțitorii copiilor să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități în sălile de sport și fitness de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați. Totodată s-au redeschis piscinele interioare cu participarea publicului până la 70% din capacitate.

A crescut gradul de ocupare a spațiilor de cazare

A fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele din interior de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați. A fost crescut gradul de ocupare a spațiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unitățile de cazare de pe litoral.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<