Ar fi o soluție bună pentru accelerarea campaniei de vaccinare sau nu? Mulți dintre români se întreabă dacă pe viitor vor primi ca recompensă de la stat bani pentru că au acceptat să se vaccineze anti – coronavirus.

Ei bine, ministerul Sănătății precizează că Guvernul condus de premierul Florin Cîțu nu ia în calcul deocamdată această posibilitate și că nici nu au fost începute discuții în acest sens.

Românii care se vaccinează vor primi bani de la stat?

Deci faptul că luați parte la campania de vaccinare anti – coronavirus din România nu vă asigură nici o recompensă. Guvernul de la București nu este încă pregătit să ofere stimulente financiare celor care participă la imunizarea populației țării.

„În momentul acesta, despre stimulente financiare nu am ajuns să discutăm la nivelul Guvernului, cred că cel mai bun stimulent este tocmai această linişte şi faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine dacă ne vaccinăm”, a declarat Ioana Mihăilă, sâmbătă, la Oradea, conform news.ro.

Stimulente sub formă de relaxare?

Chiar dacă nu primim bani pentru că ne vaccinăm anti – coronavirus, pe viitor vom avea parte de multiple beneficii. În primul rând, dacă un număr mare de persoane se va imuniza anti – Covid – 19 avem șanse mari să scăpăm curând de epidemie.

Un stimulent ar fi faptul că prin vaccinare vom fi scutiți de la respectarea unor norme sanitare de protecție. După cum au anunțat autoritățile din România, cei vaccinați vor putea în curând să-și reia viața de dinainte de pandemie.

Chiar Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat faptul că cetățenii români vaccinați anti – Covid – 19 vor beneficia de mai multe măsuri de relaxare.

În spațiul public se vehiculează ideea conform căreia în curând vor fi reluate spectacolele, evenimentele și concertele. Accesul ar putea fi permis doar pentru acele persoane care s-au imunizat anti – coronavirus.

Vaccinarea împotriva Covid – 19 ne va reda și libertatea de mișcare. Pe viitor vom putea călători mai ușor în afara țării.

Deocamdată, vestea bună este că rata vaccinării din România este destul de ridicată și că din ce în ce mai mulți cetățeni și –au exprimat dorința să se imunizeze.