Ruşii evită plata despăgubirilor către familiile soldaţilor ucişi pe frontul ucrainean prin utilizarea crematoriilor mobile, dezvăluie Statul Major General al Ucrainei. Această metodă este folosită pentru a priva familiile militarilor ruşi de beneficii şi compensaţii.
[read more]
Potrivit informaţiilor transmise de Kiev, trupele ruse suferă pierderi semnificative în fiecare zi, însă încearcă să ascundă acest fapt şi continuă să aplice tactica tradiţională de a nega drepturile familiilor celor decedaţi. Crematoriile mobile sunt folosite pe scară largă în acest scop.

Unul dintre aceste crematorii mobile funcţionează neîntrerupt în portul Berdiansk, 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7. Aproximativ 50 de cadavre ale militarilor ruşi, recent transportate din zonele de ostilităţi la morga locală, urmează să fie incinerate acolo. În plus, incinerarea se face fără a fi identificaţi şi fără a fi ţinută vreo evidenţă.

Potrivit autorităţilor ucrainene, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, aproape 300.000 de soldaţi din armata rusă au fost ucişi.

Această dezvăluire aduce la lumină o nouă tactică a Rusiei în încercarea de a eluda plata compensaţiilor către familiile militarilor ucişi. Este clar că această metodă nu numai că neagă drepturile familiilor celor decedaţi, dar încearcă şi să ascundă numărul real al pierderilor suferite de trupele ruse.

Este inacceptabil ca Rusia să priveze familiile militarilor decedaţi de drepturile lor legitime. Acest lucru reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului şi trebuie condamnat de comunitatea internaţională.

Este necesar ca comunitatea internaţională să ia măsuri pentru a opri această practică inumană a Rusiei şi pentru a asigura respectarea drepturilor familiilor militarilor decedaţi. Este important ca familiile să primească compensaţiile cuvenite şi să li se ofere sprijinul necesar în acest moment dificil.

Este de datoria noastră să evidenţiem aceste atrocităţi şi să cerem o acţiune promptă şi fermă pentru a pune capăt acestei practici inumane. Este nevoie de o investigaţie internaţională independentă care să aducă la lumină adevărul şi să tragă la răspundere pe cei vinovaţi de astfel de acţiuni.

Familiile militarilor decedaţi trebuie să primească drepturile lor legitime și să fie sprijinite în această perioadă dificilă de pierdere. Comunitatea internaţională trebuie să se unească în faţa acestei provocări şi să acţioneze pentru a asigura respectarea drepturilor omului şi a demnităţii umane.

Nu putem rămâne indiferenţi în faţa acestei situaţii şi trebuie să ne ridicăm în apărarea familiilor militarilor decedaţi. Este necesar să se acţioneze pentru stoparea acestei practici inumane şi pentru asigurarea justiţiei şi a compensaţiilor cuvenite. Este timpul să punem capăt acestui abuz şi să arătăm că drepturile omului nu pot fi încălcate fără consecinţe.
[/read]