Conform unui studiu recent efectuat, s-ar fi identificat „mama” întregii familii a coronavirusului Sars-CoV-2, adică virusul din cauza căreia de un an de zile nu mai avem o viață normală. Se pare că primul caz de infectare nu a apărut în Wuhan, iar prima variantă a acestui virus circula deja din luna octombrie a anului 2019.

Cine este, de fapt, strămoșul virusului Sars-CoV-2

Mai mulți cercetători ai Universității Temple din Philadelphia, conduși de Sudhir Kumar, au descoperit „strămoșul“ virusului SARS-CoV-2. Mai clar, „mama” acestui dezastru total, care ne-a închis în case mai mult de un an de zile și au luat milioane de vieți, se numește proCoV2, iar prima variantă circula deja în lume din luna decembrie a anului 2019.Evoluțiile și mutațiile succesive ale virusului au dus apoi la o serie de sub-tulpini care au devenit dominante cu timpul.

S-a aflat totul! S-a identificat „mama” întregii familii a Sars-CoV-2. Când și unde a apărut primul caz

Oamenii de știință au pornit pe urmele genetice ale virusului și, conform hărților genetice, au descoperit că foarte mulți membri ai familiei a ceea ce urma să devină Sars-CoV-2 apăruse deja în lume înainte ca primele cazuri de infectare să apară în Wuhan, în luna decembrie a anului 2019.

Când ar fi apărut, de fapt, Sars-CoV-2

Se pare că „strămoșul” virusului ar fi apărut în luna octombrie 2019, iar acest lucru ar explica foarte bine de ce virusul s-a răspândit atât de repede în mai multe țări, înainte ca îmbolnăvirile din Wuhan să iasă la iveală.

Acest studiu a permis stabilirea faptului că „mama” virusului a apărut în China, acolo unde a dat naștere unei familii de coronavirusuri care s-au răspândit în toată lumea, în prima fază a pandemiei. Unul dintre toți acești nepoți este tulpina care a declanșat primul focar din Wuhan. Potrivit oamenilor de știință, virusul provocase deja infecții în China cu 6-8 săptămâni înainte de cazurile din decembrie 2019.

Specialiștii consideră că acest studiu ar putea ajuta în lupta împotriva coronavirusului și va debloca terapii care vor funcționa asupra întregii familii de viruși, în loc de unul singur.