Salamul de biscuiți este unul dintre acele deserturi care ne stârnesc amintiri din perioada copilăriei, în special, reamintesc de zilele petrecute la bunica. Printre gogoși pufoase și plăcinte cu mere sau dovleac, sunt sigură că aproape fiecare bunică își făcea timp să pregătească nepoților minunatul salam de biscuiți.
[read more]
Însă, cum multe rețete clasice pentru salamul de biscuiți conțin ouă, unt și zahăr, există o variantă potrivită și pentru perioada postului. Astfel, putem înlocui aceste ingrediente cu unele vegetale și sănătoase, fără a renunța la gustul delicios al acestui desert.
Ingrediente necesare pentru un salam de biscuiți de post
- 250 de grame de biscuiți de post
- 250 de grame de rahat tăiat bucăți
- 150 de grame de miez de nucă
- 30 ml ulei vegetal sau margarină vegetală
- 30 ml de rom
- 50 de grame de cacao
- 100 de grame de nucă de cocos
- o cană cu apă
Mod de preparare pentru salamul de biscuiți de post
Pentru a prepara acest delicios desert de post, începem prin a rupe biscuiții în bucăți mai mici și a-i pune într-un castron. Peste ei adăugăm rahatul tăiat în bucăți, iar apoi adăugăm jumătate din cantitatea de nuci, pe care le măcinăm. Cealaltă jumătate de nuci o maruntim cu un cuțit și o adăugăm peste biscuiți și rahat, amestecând bine ingredientele.