Sapou: Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a dezvăluit salariile angajaților instituției de stat și a anunțat un fond de premiere pentru cei care aduc sume mari.

[read more]

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a dezvăluit recent salariile angajaților instituției de stat, subliniind că salariul minim este cel al asistentului, care câștigă 3.600 de lei net, la care se pot adăuga sporuri. „Cel mai mic spor din luna martie, de exemplu, a fost de 688 de lei”, a afirmat Heiuș în timpul unei conferințe de presă. Pe de altă parte, salariul maxim al unui inspector este de 6.200 de lei net, la care se pot adăuga până la 1.938 de lei sporuri de condiții vătămătoare.

În plus, Heiuș a subliniat că intenționează să implementeze un fond de premiere pentru cei care aduc sume importante instituției. Aceasta ar putea fi o veste bună pentru mulți angajați ai ANAF, care ar putea fi motivați să își depășească obiectivele și să fie mai eficienți în îndeplinirea sarcinilor lor.

Candidaturi de la sute de persoane, inclusiv debutanți

Aceasta a fost prima conferință de presă a lui Lucian Heiuș după ce a fost numit în funcția de președinte al ANAF. În cadrul conferinței, Heiuș a anunțat, de asemenea, că așteaptă candidaturi de la sute de persoane, inclusiv debutanți. „Suntem în căutarea celor mai buni specialiști în domeniul fiscal și vamal”, a afirmat Heiuș, subliniind că dorește să îmbunătățească eficiența și transparența instituției.

În prezent, ANAF are nevoie de specialiști în domenii precum IT, contabilitate, fiscalitate și vamă. De asemenea, instituția are nevoie de persoane cu abilități de comunicare și negocieri, precum și de experți în combaterea evaziunii fiscale și a fraudelor vamale.

Un pas important în reformarea ANAF

Aceste declarații ale președintelui ANAF vin în contextul unei încercări de reformare a instituției, care a fost subiectul unor critici dure în ultimii ani. ANAF a fost acuzată de corupție, birocrație și de ineficiență în colectarea taxelor și impozitelor.

Prin urmare, implementarea unui fond de premiere și angajarea de noi specialiști ar putea fi un pas important în reformarea ANAF și îmbunătățirea eficienței și transparenței instituției.

În concluzie, declarațiile recente ale președintelui ANAF privind salariile angajaților și introducerea unui fond de premiere sunt semne pozitive pentru o posibilă reformare a instituției. În plus, așteptarea candidaturilor de la sute de persoane, inclusiv debutanți, arată că ANAF are în plan să atragă noi specialiști și să îmbunătățească eficiența și transparența instituției.

[/read]