Salarizarea profesorilor, eliminată din proiectul legii Educației de către ministra Ligia Deca, la doar 20 de zile după anunțul public că va fi inclusă

La doar 20 de zile după anunțul public al Ministerului Educației și Cercetării (MEC) că salarizarea profesorilor va fi inclusă în proiectul legii Educației, ministrul Ligia Deca a eliminat această prevedere din proiectul final. Decizia a fost luată fără nicio explicație oficială sau consultare cu sindicatele din domeniu.

În România, salariile profesorilor sunt cunoscute pentru a fi printre cele mai mici din Europa. Deși promisiunile de majorare au fost făcute de guvernele anterioare și de actualul guvern, acestea au rămas doar pe hârtie. Eliminarea prevederii din proiectul legii Educației este o altă lovitură pentru profesori, care sunt dezamăgiți și frustrați de această decizie.

Reacțiile sindicatelor

Sindicatele din domeniul educației s-au arătat dezamăgite și supărate de decizia ministrului Deca. Acestea spun că eliminarea prevederii este o încălcare a înțelegerii făcute în urmă cu 20 de zile și arată lipsa de respect față de profesori și de munca lor. Mai mult, sindicatele cer o explicație oficială din partea MEC și își exprimă intenția de a lua măsuri de protest în cazul în care decizia nu va fi revizuită.

Ce urmează pentru profesorii din România

Eliminarea prevederii privind salarizarea profesorilor din proiectul legii Educației este o lovitură dură pentru profesorii din România, care se luptă de ani de zile să primească salarii mai bune. Cu toate acestea, este important să se continue lupta și să se facă presiune asupra guvernului pentru a îndeplini promisiunile făcute cu privire la salariile profesorilor.

Este timpul ca România să își respecte profesorii și să le ofere salarii care să reflecte importanța muncii lor. Este timpul să se renunțe la promisiuni goale și să se ia măsuri concrete pentru îmbunătățirea situației din sistemul educațional românesc. În ultimă instanță, este vorba despre viitorul copiilor noștri și al țării noastre.