O noua reteta de salata usoara, plina de vitamine si minerale, poate curata intestinele si ajuta la pierderea in greutate. Aceasta salata de vitamine este alcatuita din legume precum varza, morcovi, sfecla rosie si legume cu frunze verzi, si este foarte usor de pregatit.
[read more]
Reclamă
Subtitlu 1: Ingredientele si modul de preparare
Pentru a pregati aceasta salata de vitamine aveti nevoie de 3 parti varza, o parte morcovi si o parte sfecla rosie. Varza se poate taia fideluta, iar morcovii si sfecla rosie se pot da pe razatoarea mare. Legumele cu frunze verzi, precum salata verde, spanac sau rucola, se pot adauga in cantitatea dorita, iar mararul, frunzele de telina sau patrunjelul pot fi folosite pentru a imbunatati gustul. Puteti adauga putin suc de lamaie si ulei de masline, dar este recomandat sa evitati sarea. Daca doriti sa adaugati sare, puteti folosi sos de soia, care are o valoare nutritionala importanta si nu este daunator pentru sanatate.
Subtitlu 2: Beneficiile legumelor din salata
Aceasta salata de vitamine contine legume bogate in vitamine, minerale, fibre si pectina, ceea ce o face ideala pentru curatarea eficienta a intestinelor. In plus, salata are putine calorii, ceea ce poate ajuta la pierderea in greutate. Fiecare legume din reteta are beneficiile sale:
- Morcovul are efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, emolient, rubefiant, regenerator al pielii, tonic cutanat, ajuta in lupta cu cancerul, este un bun antioxidant si reduce colesterolul.
- Sfecla rosie ajuta la eliminarea toxinelor din organism, intensificand eliminarea lor prin colon, transpiratie si diureza. Are efecte detoxifiante puternice, dar poate cauza reactii de dezintoxicare in primele saptamani de administrare.
- Varza are foarte multe fibre, previne aparitia constipatiei si promoveaza un tranzit intestinal sanatos. Sucul de varza este indicat in tratamentul ulcerului pentru proprietatile sale alcaline si glutamina. Acidul folic din varza este esential pentru femeile insarcinate, iar frunzele de varza pot fi aplicate pe sani atunci cand ne dor ca urmare a alaptarii. De asemenea, frunzele de varza mai pot fi aplicate pe articulatiile dureroase.
Subtitlu 3: Legumele cu frunze verzi si beneficiile lor
Legumele cu frunze verzi inclusa in aceasta salata absorb toxinele din organism si neutralizeaza metalele grele, substantele chimice si pesticidele. Consumul de legume cu frunze verzi poate contribui la stimularea productiei de celule care protejeaza sistemul digestiv de diferite boli, printre care si cancerul. Cercetatorii australieni au descoperit ca celulele imunologice denumite limfoide innascute se gasesc in stratul care acopera sistemul digestiv si ele protejeaza intestinul de bacteriile "rele". Aceste celule imunologice sunt esentiale pentru vigilentza imunologica a sistemului digestiv si pot contribui la prevenirea bolilor inflamatorii, obezitatii si cancerului intestinal.
Articolul ne prezinta o reteta simpla si usoara, care poate avea beneficii surprinzatoare pentru sanatatea noastra. Aceasta salata de vitamine poate ajuta la curatarea intestinelor si la pierderea in greutate, iar legumele din reteta sunt bogate in vitamine si minerale esentiale pentru organism. In plus, consumul de legume cu frunze verzi poate fi benefic pentru sistemul digestiv si poate ajuta la prevenirea unor boli grave. Incercati aceasta reteta usor de pregatit si bucurati-va de beneficiile sale pentru sanatate.
[/read]