Bucătarul Sorin Bontea, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, a decis să împărtășească publicului larg secretele rețetei sale de sarmale, astfel încât oricine să se poată bucura de această mâncare savuroasă chiar la el acasă. Sarmalele sunt una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale din România, iar renumele lor a depășit de mult granițele țării. Acum, mulțumită chef-ului Sorin Bontea, oricine poate găti cele mai delicioase sarmale, în stil profesionist.
[read more]
Ingredientele secrete pentru sarmalele perfecte
Pentru a găti cele mai delicioase sarmale, în stilul lui Sorin Bontea, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Reclamă
- 2-3 kg de varză acră, în funcție de câtă varză preferați în sarmale
- 600 g de carne tocată de porc și de vită (amestec)
- o jumătate de ceșcuță de orez
- 200 g de ceapă
- ulei pentru prăjit
- costiță afumată
- 2-3 linguri de bulion
- 2-3 frunze de dafin
- cimbru
- mărar
- sare
- piper
Modul de preparare al sarmalelor după rețeta lui Sorin Bontea
Pentru a obține cele mai savuroase sarmale, trebuie să urmați cu atenție pașii propuși de chef-ul Sorin Bontea. În primul rând, curățați varza de frunzele exterioare și de cotoare, iar apoi alegeți frunzele potrivite pentru a împacheta carnea. Dacă varza este prea sărată sau prea acră, spălați frunzele cu apă călduță și lăsați-le la desărat timp de o oră.
Între timp, curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o mărunt. Căliți ceapa în puțin ulei până devine sticloasă, la foc mic. Adăugați orezul spălat în prealabil și lăsați-l la foc mic timp de două minute, amestecând în continuu.
Într-un bol încăpător, puneți carnea tocată și adăugați ceapa și orezul călite anterior, piperul măcinat, cimbrul uscat și mărarul tocat. Pentru a frăgezi carnea, adăugați o ceșcuță de apă rece. Adăugați sare în amestec, în funcție de cât de sărată este varza. Dacă varza este deja sărată, adăugați mai puțină sare.
Pentru un aspect colorat, puteți folosi o lingură de bulion, însă Sorin Bontea preferă să nu adauge acest ingredient. Tocați frunzele mici de varză rămase în solzișori și presărați-le la fundul cratiței. Așezați sarmalele și costița afumată în straturi alternante, iar ultimul strat să fie tot de varză tocată. Turnați bulionul amestecat cu apă, adăugați frunzele de dafin și piperul. Lăsați sarmalele la fiert timp de două ore, la foc mic, iar din când în când adăugați apă și învârteți oala pentru a preveni lipirea sarmalelor.
Poftă bună!
Acum că aveți rețeta secretă a lui Sorin Bontea, puteți găti cele mai delicioase sarmale la voi acasă. Bucurați-vă de acest preparat tradițional românesc, savurați fiecare aromă și învățați din trucurile unuia dintre cei mai cunoscuți chefi ai țării. Poftă bună!
[/read]