Cearta a pornit în momentul în care edilul Capitalei, Nicușor Dan, a solicitat o amânare de 90 de zile pentru a rezolva problema juridică legată de sediile McDonald’s din Capitală. Lui Aurelian Bădulescu nu i-a plăcut deloc cererea primarului, așa că a presupus că Dan este părtinitor și obține avantaje din partea celor de la MC.

Care este problema legată de sediile McDonalds

Nicușor Dan a explicat în fața consilierilor că respectivele contracte cu McDonald`s au fost încheiate în anul 1996. Acum doi ani, beneficiarul contractului a transmis Primăriei Capitalei că acest contract se va termina în curând. Ajuns la putere, Nicușor Dan a prelungit contractul, însă situația juridică este foarte complicată, motiv pentru care edilul a solicitat o nouă prelungire de 90 de zile.

„În acest interval de 90 de zile îmi asum să venim cu o expertiză, iar pe de altă parte să prezentăm un raport privitor la motivele pentru care am ajuns în situația asta. N-ar fi deloc convenabil să lăsăm o mare companie internațională fără posibilitatea de a-și exercita activitatea de pe o zi pe alta, chiar dacă contractul nu este cel mai fericit pentru noi”, a spus Nicușor Dan.

Bădulescu lansează acuzații grave la adresa edilului general

La rândul său, nemulțumit de solicitarea primarului, liderul consilierilor social-democrați, Aurelian Bădulescu, l-a acuzat pe edil că obține anumite avantaje de la McDonald`s. De asemenea, el i-a avertizat pe consilierii generali că își vor atrage răspunderea penală.

Scandal monstru în Primăria Capitalei! Nicușor Dan, pus la zid de Bădulescu: Încearcă să își acopere INFRACȚIUNILE

Aurelian Bădulescu explică faptul că până Mc Donald’s nu va fi la zi cu plata, nu se poate vorbi despre o prelungire a contractelor. El roagă consilierii generali să aibă în vedere faptul că lucrurile pe care le spune Nicușor Dan nu sunt adevărate.  Mai grav, Bădulescu a transmis că Nicușor Dan solicită amânarea din disperare, pentru a-și acoperi infracțiunile pe care le-a comis. El le atrage atenția consilierilor generali că odată ce vor susține proiectul edilului, cu amendamente sau fără, își vor atrage cât mai aproape de ei răspunderea penală.

Aurelian Bădulescu: Nicușor Dan primește diverse avantaje de la companii

Aurelian Bădulescu anunță oficial că grupul social-democraților se îndepărtează de atitudinea primarului general, pe care îl acuză că este părtinitor cu anumite companii numai fiindcă primește diverse avantaje din partea acestora.