Premierul Cîțu este de părere că este rândul PNL-ului să facă pasul spre o conducere nouă spre o viziune nouă, europeană. Liberalul spune că PNL este cel mai longeviv partid din România, iar liberalismul a fost ceea ce a salvat, anul trecut, România din criză, în contextul pandemiei de coronavirus.

El consideră că este nevoie de o reformă în partid, iar liberalismul așa cum îl vede el, trebuie aplicat pentru a se asigura că PNL va rămâne la guvernare opt ani de zile.

Scaunul lui Ludovic Orban se clatină

Întrebat ce îi lipsește în acest moment PNL, Florin Cîțu spune că „PNL poate mai mult” și că are oameni „care nu vor să mai facă compromisuri”.

„Partidul Național Liberal este partidul care conduce această coaliție de guvernare, eu cred că poate mai mult. Cred că Partidul Național Liberal are resurse umane, oameni care doresc reformă, oameni care nu vor să mai facă compromisuri, oameni care să fie mândri în fiecare moment că sunt membri ai PNL.  Au existat și momente dificile, dar eu vă spun că nu voi face compromisuri niciodată și deja mă știți foarte bine”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu: Am fost cel mai atacat om de PSD. Nu am cedat

Liberalul spune că în cei patru ani de zile când a fost senator și ministru al Finanțelor, a fost cel mai atacat om de social-democrați, precizând că cele mai multe moțiuni au fost depuse împotriva sa, însă a precizat că nu a cedat niciodată în fața PSD-ului.

Scaunul lui Ludovic Orban se clatină! Florin Cîțu este sigur că îi va lua locul liderului PNL
Sursa photo: Inquam photos/ Octav Ganea

În acest moment, cel mai important lucru din punctul de vedere al premierului este ca PNL-ul să poată să implementeze reformele de care se tot vorbește, iar pentru a fi posibil acest lucru, liberalii trebuie să fie la guvernare opt ani.

Cîțu: Această competiție este deja tranșată

Întrebat ce crede despre șansele sale în cursa cu Ludovic Orban, premierul a spus că, din punctul său de vedere, „competiția este tranșată”, dând exemplu că într-o zi au fost mai multe filiale pe lângă el care înainte spuneau că îl susțin pe Ludovic Orban, fiindcă nu exista un contracandidat. Acum că există, se va vedea cu cine vor vota acele filiale.

„Din punctul meu de vedere, această competiție este deja tranșată, cred că nu mai trebuie să demonstrez, am demonstrat ca ministru al finanțelor publice, această guvernare este una de succes, nu o spun doar eu, o spun toate cifrele (…)”, a declarat Cîțu.

El consideră că a demonstrat ce trebuia să demonstreze, iar acum liberalii trebuie să arate că se poate cu România liberală să se ardă acele etape în care 30 de ani de zile țara noastră a avut cel mai mic PIB per capita din UE. De asemenea, el spune că Liberalismul este singura soluție pentru a reduce sărăcia.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<