Astăzi începe maratonul de vaccinare împotriva coronavirusului în centrele Ministerului Apărării Naționale. Acest lucru înseamnă că în perioada 4-11 mai se vor face imunizări încontinuu. Conform instituției, campania de vaccinare se va desfășura în centrele organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din Capitală. De asemenea, oamenii se vor mai putea imuniza și în unitățile sanitare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Se dă startul la vaccinare!

Începând de marți, ora 08:00, în centre de vaccinare ale spitalelor militar din țară, cum ar fi în București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara, toți cei care vor dori să se vaccineze împotriva virusului ucigaș, care ne-a schimbat viețile de un an, o vor putea face la orice oră, fără a mai fi nevoie de a se programa înainte. Unitățile sanitare vor fi deschise non-stop, atât noaptea cât și ziua, în perioada 4-11 mai.

Se dă startul la vaccinarea „fără număr”! Toți românii care nu au apucat să se imunizeze trebuie să știe

De asemenea, oamenii care se vor vaccina vor fi înregistrați în RENV și vor fi planificați pentru efectuarea dozei de apel. Acest lucru va accelera campania de vaccinare, fiindcă sunt persoane care din comoditate, sau fiindcă nu se descurcă, nu intră pe platforma de programare pentru a se pune pe lista de așteptare. Faptul că se vor putea vaccina fără a fi nevoie de programare va crește cu siguranță considerabil numărul persoanelor vaccinate.

Peste 1.000 de cadre medicale vor lucra în centrele de vaccinare

Conform Ministerului Apărării Naționale, în prezent, sunt asigurate 56 de centre de vaccinare proprii pentru a fi vaccinată populația. În aceste centre vor lucra peste 1.000 de angajați, medici, asistente medicale și registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.