Medicul militar a precizat că în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare pentru copii, cu ocazia Zilei Copilului. Mai clar, în această perioadă vor putea fi vaccinați tinerii de 16-18 ani. Totuși, dacă până atunci autoritățile vor avea autorizarea pentru grupa de vârstă de 12-15 ani, atunci și acești tineri vor fi imunizați împotriva virusului ucigaș.

Medicul a ținut să precizeze că minorii se vor prezenta la vaccinare însoțiți de părinți.

Începe vaccinarea copiilor împotriva coronavirusului

„Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Totuși, medicul a explicat că adolescenții cu vârste de peste 16 ani se pot vaccina și până atunci, însă ce este important este faptul că în acea perioadă ei vor avea prioritate în centrele de vaccinare.

Se dă undă verde la vaccinarea copiilor împotriva coronavirusului! Ce spune Valeriu Gheorghiță

Printre altele, Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre campania de vaccinare care are loc în acest moment la noi în țară. El spune că România se apropie de vaccinarea a 4 milioane de persoane. Cei mai mulți oameni s-au vaccinat în Capitala României, 35,7%.  În topul județelor după rata de vaccinare, pe primul loc se află Bucureștiul, cu 35,7% din localnici vaccinați, urmat de Cluj, cu 32,77%. Pe locul al treilea este Sibiul, cu 26,2% dintre localnici vaccinați.

Medicii de familie s-au implicat în vaccinarea populației

De asemenea, spune Gheorghiță, 1.403 medici de familie au recepționat vaccinuri anti-COVID. Un medic din Botoșani, de exemplu, a reușit să vaccineze 180 de persoane  în trei zile.

În topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul urban se află: Timiș, Dâmbovița, Călărași, București și Dolj. În mediu rural, în top 5 se regăsesc: Călărași, Dâmbovița, Timiș, Dolj și Bihor.

Acesta a precizat că până la finalul lunii mai se așteaptă ca vaccinul Pfizer să fie autorizat și pentru copiii de peste 12 ani de către Agenția Europeană a Medicamentului.