Cancelarul german Angela Merkel și-a atins scopul și a reușit să implementeze pe teritoriul țării măsuri mai stricte de protecție. Anunțul vine după ce sute de oameni au protestat față de relaxarea regulilor și pentru a cere măsuri mai stricte de protecție.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a afirmat în repetate rânduri că țara avea nevoie de măsuri mai dure de protecție. La începutul acestei săptămâni cererea sa a fost în cele din urmă acceptată.

Guvernul federal al Germaniei a stabilit recent ca măsurile anti – pandemie să fie înăsprite. Asta înseamnă practic că orice decizie dată de Guvernul federal are valoare mai mare decât o decizie dată de un land la nivel local.

Se impun reguli mai stricte! Se închid școlile și se interzice circulația pe timpul nopții

Reguli mai stricte

Conform AFP, DPA și Agerpres, pentru ca Guvernul federal să poată impună măsuri este nevoie ca într-o localitate rata infectărilor cu Covid – 19 să depășească 100 de mii de cazuri la 100 000 de locuitori.

Printre cele mai dure măsuri pe care le-ar putea impune Guvernul Germaniei se numără restricționarea circulației cetățenilor pe timp de noapte fără motive bine întemeiate. De asemenea, dacă Guvernul consideră că este nevoie, se poate decide suspendarea activității în magazinele în care sunt vândute produse neesențiale.

Înainte ca proiectul să intre în vigoare, acesta trebuie să primească votul din partea Bundestag, care este camera inferioară a Parlamentului din Germania.

Dacă rata infectărilor cu Covid – 19 din ultimele trei zile este mai mare 200 de cazuri raportat la 100 000 de locuitori, autoritățile au posibilitatea să decidă suspendarea cursurilor în școli și mutarea acestora în sistem online.

De asemenea, în cazul în care incidența cazurilor este este mai mare de 100 și mai mică de 200 de cazuri raportat la 100 000 de locuitori se aplică noi reguli. Pentru ca elevii să poată participa la cursuri, aceștia vor trebui să fie testați pentru coronavirus de minim două ori.