Guvernul acestei țări în care locuiesc foarte mulți români a anunțat că va închide din nou școlile aflate în zonele cu risc ridicat. Autoritățile au ajuns la această decizie după ce ultimele cifre au arătat că peste 50% din cazurile de infectare cu coronavirus sunt cauzate de noua mutație britanică a virusului provenit din China.

Italia închide școlile

Astfel, în Italia, toate țările care sunt situate în regiunile cu risc ridicate vor trece în învățământ de la distanță. Până acum, erau închise numai unitățile de învățământ secundare localizate în zonele roșii.

Cele mai recente cifre furnizate de Institutul Național de Sănătate (ISS) au arătat că 54% dintre cazurile noi de infectare cu Covid-19 din Italia sunt cauzate de mutația apărută anul trecut în Marea Britanie.

Ministrul Sănătății italian, Roberto Speranza, a declarat că noua mutație britanică, cunoscută drept cea mai contagioasă, are o capacitatea specială de a se răspândi la generația tânără.

„Acest lucru ne-a determinat să facem o alegere, şi anume că şcolile de toate nivelurile situate în zonele roşii vor trece la învăţământul la distanţă”, a spus oficialul italian.

Se închid școlile! Guvernul tocmai a anunțat: milioane de români, afectați

Pandemia face ravagii în Italia

Ultima clasificare care a intrat în vigoare în urmă cu trei zile a arătat că doar două din cele 20 de regiuni italiene sunt roșii. Este vorba despre Basilicata şi Molise în sudul peninsulei. Lombardia (nord), care include printre altele oraşul Milano, Piemont (nord) şi Marche (centru) sunt clasificate ca zone portocalii.

Atunci când a preluat funcția, premierul Mario Draghi a spus că va face tot ce îi stă în putere și va folosi toate mijloacele pentru a încerca să combată pandemia de coronavirus, care a ucis de la debutul ei peste 100.000 de oameni din Italia și a făcut ravagii în economia țării.

Ce restricții au fost relaxare în Italia

Fostul șef al Băncii Centrale Europene a lăsat lupta împotriva pandemiei pe mâna generalului Francesco Paolo Figliuolo, care l-a înlocuit pe afaceristul Domenico Arcuri în funcţia de comisar special însărcinat cu urgenţa sanitară.

Totodată, noul decret prin care au fost închise școlile, prelungește interzicerea călătoriilor între regiunile italiene până la sfârșitul lunii martie.

Mai mult, pe data de 27 martie, în zonele galbene se vor deschide teatrele și cinematografele. Condiția este ca acestea să ocupe doar 25% din capacitate, iar muzeele vor fi deschise și sâmbăta, nu doar în timpul săptămânii.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<