Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că un lucru este sigur: de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, însă nu va exista o relaxare totală. Florin Cîțu explică faptul că de un an de zile toată lumea se concentrează pe sănătate și a venit timpul să ne concentrăm și pe economie.

Urmează relaxarea anumitor restricții!

Conform liberalului, țara noastră urmează să facă pași într-un proces de convergență. Mai clar, conform acestuia, Guvernul condus de el și-a asumat să facă reforme și face acest lucru. Totuși, referitor la relaxarea măsurilor, momentan nu se știe cum se vor lua aceste măsuri și cum vor fi implementate. Conform premierului, în acest moment autoritățile au mai multe scenarii pe masă.

Se întâmplă din iunie! Premierul României tocmai a anunțat: Fericire maximă pe români

Premierul României a explicat faptul că vor exista relaxări de la 1 iunie pentru toți oamenii, indiferent de zona unde se află. De exemplu, de la 1 iunie ar putea avea loc evenimente private, însă deja se știe faptul că șeful Executivului vrea să le ofere anumite beneficii românilor care s-au vaccinat. Astfel, la aceste evenimente private ar putea participa doar cei vaccinați sau cei care prezintă un test negativ.

Doar aceste persoane pot participa la evenimente private

Ar fi discriminare ca la anumite evenimente să participe numai cei vaccinați, motiv pentru care se vor găsi soluții, cum ar fi testarea antigen în farmacii, care este o variantă mai ieftină, pentru cei care nu vor să se vaccineze.

Rolul Comitetului interministerial este de a căuta și găsi soluții care pot fi îmbunătățite. Totuși, Florin Cîțu atrage atenția: relaxarea de la 1 iunie nu înseamnă o relaxare totală, ci doar faptul că sunt vaccinate 5 milioane de persoane. Relaxarea totală ar putea avea loc în luna august a anului în curs, fiindcă atunci ar trebui să se atingă pragul de 10 milioane de români vaccinați.

Săptămâna viitoare, spune premierul, toți miniștri vor fi în centrele de vaccinare pentru a susține campania de vaccinare.