O țară membră a Uniunii Europene (UE) face teste pe populație în plină pandemie de coronavirus și permite organizarea de concerte. Scopul este ca specialiștii sanitari să observe cât de rapid se transmite coronavirusul în locurile aglomerate.

Este vorba despre Franța, țară care va face concerte de probă pentru a observa rapiditatea cu care Covid – 19 se răspândește în comunitățile mari de oameni.

Această țară face „teste” în plină pandemie. Se organizează concerte pentru a se observa răspândirea virusului

Ministrul Culturii din Franța, Roselyne Bachelot, anunță că în următoarea perioadă, în capitala Paris și în orașul portuar Marsillia, vor fi organizate trei concerte. La aceste evenimente vor participa circa 1.000 de persoane, conform EFE și Agerpres.

Două dintre concerte vor avea loc în Marsilia, în Le Dome, o sală care are o capacitate de 8.000 de persoane. Un al treilea eveniment urmează să aibă loc în centrul sportiv Bercy din Paris.

Ministrul francez al Culturii este încrezător că sălile de spectacole și de alte evenimente vor fi putea fi redeschise în curând. Este vorba despre acel tip de evenimente care presupun ca spectatorii să stea așezați pe scaune. În ceea ce privește evenimentele în care oamenii dansează și se mișcă, opinia lui Roselyne Bachelot este diferită, ministrul Culturii fiind sceptic.

Aceesul la aceste concerte anunțate va fi gratuit. Spectatorii vor fi voluntari care practic vor participa la un studiu despre răspândirea coronavirusului. Condiția este ca persoanele care participă la aceste concerte să aibă vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, să fie sănătoase și să poarte mască sanitară de protecție.

Spectatorii vor fi testați pentru coronavirus chiar în ziua concertelor, aceștia urmând să fie încă o dată supuși testelor la o săptămână, respectiv două, de la data evenimentelor.

Epidemia în Franța

În Franța este suspendată activitatea în sălile de cinematografe și teatre din data de 29 octombrie 2020. La acea dată țara a intrat în al doilea lockdown

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent Franța a înregistrat 3,514,147 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și un număr de 83,122 de decese.