După succesul declarat al campaniei de vaccinare anti-coronavirus, în Regatul Unit al Marii Britanii s-a luat decizia ca o parte din măsurile restrictive să fie ridicate.

De luni, 12 aprilie, în Regatul Unit al Marii Britanii s-au redeschis localurile. În această perioadă este decretat doliu național din cauza decesului prinșului Philip. Premierul britanic Boris Johnson trebuia să marcheze personal redeschiderea teraselor de luni, însă momentul a fost anulat din respect pentru pierderea suferită de familia regală a Marii Britanii.

Se redeschid terasele! Anunțul recent al autorităților

Măsuri relaxate în Regatul Unit al Marii Britanii

De luni, în Regatul Unit al Marii Britanii, în special în regiunea Angliei, au fost relaxate mai multe reguli.

Au fost redeschise terasele, magazinele și sălile de sport. De asemenea, a fost reluată activitatea în saloanele de înfrumusețare din Anglia.

Prima etapă a relaxării vine după mai bine de trei luni de lockdown riguros. Decizia a fost luată în contextul în care rata infectărilor cu Covid – 19 a scăzut semnificativ de mult și, în plus de asta, campania de imunizare s-a dovedit a fi un real succes.

Majoritatea tinerilor au sărbătorit prima zi de relaxare prin a ieși la terasă.

Campania de vaccinare din Regatul Unit al Marii Britanii

Regatul Unit al Marii Britanii este aproape de a atinge imunitatea colectivă. Autoritățile sanitare au anunțat că până acum au fost vaccinați toți cetățenii britanici care au mai mult de 50 de ani.

În paralel cu campania de vaccinare, care se desfășoară într-un ritm alert, are loc și o campanie de testare în masă a populației.

De la debutul campaniei de vaccinare și până acum, Marea Britanie a reușit să vaccineze aproximativ 60% din populaţia adultă a ţării.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au fost înregistrate 4 373 343 de cazuri de infectări cu Covid-19. Bilanțul deceselor asociate Covid – 19 a ajuns la 127,100.