Olanda intră în rândul țărilor europene care se apropie de revenirea la normalitate. După o lungă perioadă de lockdown, în care cetățenii au fost nevoiți să respecte reguli stricte de protecție, autoritățile au luat acum decizia să relaxeze o parte din restricții.

Se ridică restricțiile în această țară! Cetățenii au îndurat un lockdown extrem de lung și de strict

Se renunță la restricții

De ieri, în mai multe districte din Olanda, s-a luat decizia renunțării la o parte din măsurile restrictive.

În primul rând, s-a renunțar la regula care limitează libertatea de mișcare de cetățenilor. Acum localnicii pot circula liberi pe stradă, fără restricții.

Sunt permise inclusiv deplasările în afara locuinței pe timpul nopții. Din ianuarie, cetățenii nu au avut voie să iasă din case noaptea.

Ultimul lockdown din Olanda a durat patru luni. În toată această perioadă cetățenii au respectat reguli dure de protecție sanitară.

Conform DPA, autoritățile permit reluarea activității operatorilor economici de tipul magazinelor, teraselor și restaurantelor. Aceste locații se pot redeschide, cu condiția să fie respectate regulile aflate încă în vigoare.

Până acum întâlnirile între prieteni acasă erau interzise, acum autoritățile permit ca o persoană să primească maxim doi vizitatori în același timp.

Epidemia de coronavirus în Olanda

Relaxarea restricțiilor vine chiar dacă pe teritoriul Olandei este înregistrat în continuare un număr mare de infectări cu coronavirus. Rata infectărilor din ultimele șapte zile este de 220, raportat la 100 000 de locuitori.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul Olandei au fost raportate 1 481 323 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Bilanțul deceselor în rândul pacienților diagnosticați cu infecție cu Covid – 19 a ajuns la 17 104.

Campania de vaccinare în masă a populației din Olanda se desfășoară într-un ritm alert. Autoritățile se așteaptă ca numărul de cazuri de infedctări cu Covid – 19 să scadă în perioada următoare.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, aproape 5 milioane de cetățeni din Olanda au primit prima doză de vaccin anti – coronavirus.