Astfel, miercuri, Angela Merkel a propus o relaxare pas cu pas a restricțiilor, moment în care va fi lansată o campanie amplă de testare.  Astfel, câteva dintre relaxări ar putea fi legate de deschiderea anumitor centre comerciale, însă în același timp vor fi testați foarte mulți oameni pentru a fi evitat un al treilea val de infectări.

Angela Merkel dă înapoi

Angela Merkel este cunoscută pentru măsurile dure pe care le-a luat de-a lungul pandemiei pentru stoparea acesteia. Totuși, chiar ea a recunoscut că populația își dorește din ce în ce mai vizibil să revină la o viață cât mai normală, conform unor participanți la o reuniune parlamentară desfășurată marți.

Astfel, miercuri, Angela Merkel va propune landurilor germane să relaxeze puțin limitarea contactelor sociale. Potrivit surselor de la reuniune, Merkel a stabilit în ce direcție se va îndrepta. Ea consideră că restricțiile trebuie relaxate pas cu pas, nu de-odată.

Restricțiile ce vor fi relaxate în Germania

Începând de pe data de opt martie ar urma ca în Germania să fie autorizate adunări de maximum cinci persoane, care provin din două familii diferite, fără copii în vârstă de până la 14 ani. În prezent, nu au voie să stea împreună mai mult de două persoane. Totodată, o altă relaxare ar fi aceea că florăriile, librăriile, magazinele de grădinărit, saloanele de tatuare și masaj ar putea fi redeschise de săptămâna viitoare.

Se schimbă regulile în Germania! Angela Merkel face un pas în spate

Conform proiectului, Angela Merkel și cei 16 premieri din landuri vor reafirma că limitarea contactelor rămâne principalul instrument fundamental în lupta împotriva pandemiei. Aceștia consideră că această limitare salvează în fiecare zi un număr uriaș de vieți.

Mai mult, cancelarul german a avertizat în faţa deputaţilor propriului partid că oricând poate decide ”să apese frâna” din nou.

Numărul de infectări a început să crească

În Germania numărul de infectări a început din nou să crească, după ce scăzuse considerabil la începutul anului. În ultimele 24 de ore, de exemplu, au fost anunțate 3.943 de noi cazuri de COVID-19 şi 358 de noi decese asociate acestei boli.