Italia a anunțat că impune un nou set de reguli și măsuri pentru acei cetățeni care vin din străinătate. Turiștii vor fi nevoiți să se supună unor noi norme.

Se schimbă regulile pentru turiști! Noi restricții impuse la intrarea în țară

Teste pentru Covid – 19 și carantină timp de cinci zile.

Toți cetățenii care intră pe teritoriul Italiei vor fi nevoiți să stea în carantină timp de cinci zile. Mai mult, turiștilor care vin din țări membre ale Uniunii Europene (UE) li se impune să achiziționeze și să efectueze două teste pentru detectarea Covid-19.

Primul test trebuie efectuat înainte de a ieși din țara de origine, iar al doilea trebuie făcut la finalul perioadei de carantină.

Conform AFP, ministerul italian al Sănătăţii a anunțat că aceste reguli sunt deja valabile pentru cetățenii care provin din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene (UE).

Noile reguli sunt valabile inclusiv pentru cetățenii italieni care locuiesc în peninsula din Marea Mediterană.

Aceste noi norme introduse de Guvernul italian au fost impuse și în contextul celebrării Paștelui Catolic. An de an numeroși turiști vin în Italia pentru a marca această sărbătoare creștină.

Epidemia de coronavirus în Italia

Italia se confruntă în prezent cu gestionarea valului trei al pandemiei de coronavirus. Pe teritoriul țării sunt în vigoare mai multe restricții.

Majoritatea restuarantelor din Italia sunt închise în această perioadă. De asemenea, cetățenilor italieni le este limitată libertatea de mișcare.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent pe teritoriul Italiei au fost raportate 3 668 264 de cazuri de infectări. Bilanțul victimelor arată că în total au fost raportate 111 030 de decese în rândul pacienților depistați pozitiv cu Covid – 19. Din totalul pacienților cu coronavirus din Italia, 2 988 199 s-au vindecat.

Ministerul Sănătăţii din Italia își propune ca ritmul campaniei de vaccinare să fie accelerat astfel încât să ajungă zilnic la un număr 240.000 de persoane imunizate.

Prin accelerarea campaniei de imunizare în masă a cetățenilor Italia ar putea reveni la normal peste aproximativ un an, conform estimărilor. Specialiștii susțin că, dacă s-ar menține acest ritm, imunizarea în masă a populației Italiei ar putea fi atinsă peste circa 7, 15 luni.