În Germania se anunță o relaxare treptată a măsurilor restrictive. Cancelarul german Angela Merkel propune o renunțare etapizată a regulilor anti-pandemie. Totul se va face controlat, autoritățile fiind pregătite să testeze în masă populația țării.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel s-a confruntat în ultima perioadă cu presiunea publică din cauza măsurilor restrictive tot mai dure care au fost adoptate în ultima vreme. Împreună cu liderii celor 16 landuri din Germania, Angela Merkel a decis că țara se va relaxa ușor ușor.

Conform AFP și Agerpres, autoritățile încearcă în continuare să evite un eventual val trei al pandemiei de coronavirus și din această cauză milioane de cetățeni urmează să participe la campania de testară în masă a populației.

Cetățenii germani suportă din ce în ce mai greu regulile, în ultima perioadă înregistrându-se din ce înc e mai multe abateri, fapt constatat chiar și de cancelarul Angela Merkel.

Se relaxează restricțiile

Relaxarea etapizată a măsurilor restrictive urmează să înceapă de săptămâna viitoare. O primă relaxare constă în faptul că oamenii se vor putea întâlni în grupuri de maxim cinci persoane. Condiția este însă ca aceste persoane să facă parte din maxim două familii. Aici sunt incluși chiar și copiii care nu au împlinit 14 ani.

Până în prezent în Germania oamenii nu aveau voie să se întâlnească cu alte persoane străine dacă aceștia nu locuiau în aceeași casă.

Tot începând de săptămâna viitoare s-ar putea redeschide saloanele de înfrumusețare.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat că în cazul în care se constată o creștere a numărului de cazuri de infectări măsurile restrictive anti-pandemie ar putea fi reimplementate.

În continuare se recomandă ca oamenii să evite contactul direct cu persoanele străine și cu cele cu care nu locuiesc în aceeași casă.

De-a lungul iernii Germania a menținut, ba chiar a impus și înăsprit, regulile sanitare de protecție. Recent însă s-a luat decizia ca școlile să fie redeschise în ciuda temerilor legate de răspândirea noilor tulpini de coronavirus.

Copiii vor fi testați la școală. În toate unitățile de învățământ din Germania vor fi disponibile teste antigen pentru coronavirus atât pentru elevi cât și pentru personalul didactic.

Se testează în masă populația? Pregătiri intense pentru relaxarea restricțiilor