În străinătate se extinde campania de vaccinare și pentru copiii care sunt mai mici de 18 ani. În Statele Unite ale Americii (SUA) și Canada spre exemplu, copii se pot vaccina anti – Covid – 19 dacă au împlinit vârsta minimă de 12 ani. În tot acest timp, gigantul producător farmaceutic Pfizer / BioNTech cere de urgență ca serul anti – coronavirus să fie autorizat pentru a fi folosit și în cazul copiilor care au vârste cuprinse între 2 și 11 ani.

Românii își vaccinează copiii?

Întrebarea firească care se ridică este următoarea: Când va începe imunizarea copiilor în România? Coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră, medicul Valeriu Gheorghiță, a făcut mai multe precizări în acest sens.

Conform acestuia, țara noastră ar putea extinde campania de vaccinare la copii de peste 12 ani pentru că este pregătită în acest sens. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, este nevoie ca Uniunea Europeană (UE) să dea un aviz pozitiv utilizării vaccinului anti – coronavirus Pfizer / BioNTech pentru imunizarea acestei categorii.

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai explicat faptul că vaccinarea copiilor nu trebuie făcută neapărat de către pediatrii, ci se poate realiza și în cabinetele medicilor de familie.

Pentru ca un  copil să se vaccineze anti – coronavirus este nevoie de consimțământul unui părinte sau al unui tutore.

„Sunt detalii organizatorice pe care le vom stabili cu pediatri, vom vedea dacă este necesar să asigurăm alte resurse în cabinete. Nu anticipez că va fi nevoie să modificăm schema de personal pentru grupa de vârstă 12-15 ani”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, conform Digi24.

Se trece la vaccinarea copiilor români? Anunț de ultimă oră

Vaccinul de la Pfizer / BioNTech, folosit pentru imunizarea copiilor

Din luna septembrie 2021, ar putea începe vaccinarea în rândul copiilor mai mici de 11 ani. Grupul Pfizer / BioNTech cere ca vaccinul anti – Covid – 19 să fie autorizat de urgență în acest sens.

Statele Unite ale Americii (SUA) au anunțat deja că se va extinde campania de vaccinare. Președintele american Joe Biden își propune ca peste 70% din populație să primească cel puțin prima doză de vaccin până în data de 4 iulie, care este și Ziua Națională a SUA.

Vaccinul celor de la Pfizer / BioNTech este autorizat pentru a fi folosit pentru vaccinarea persoanelor care au împlinit vârsta minimă de 16 ani.

De asemenea, și Canada va extinde campania de vaccinare anti-coronavirus cu imunizarea copiilor care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Ar fi prima țară care ar permite vaccinarea adolescenților.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<