Specialista este de părere că o carantină națională de două săptămâni „ar face minuni”, în contextul în care cazurile de infectare au explodat în ultima perioadă.

Ea explică faptul că perioada de incubație a virusului este de două săptămâni. Mai clar, o carantină națională de două săptămâni ar face minuni fiindcă dacă în această perioadă nu se transmite virusul, el se poate stopa. De asemenea, Moldovan consideră că restricțiile luate în ultima perioadă, valabile în weekend, sunt eficiente asta văzându-se în scăderea numărului de cazuri de infectare.

Andreea Moldovan vrea să bage România în carantină

Ea spune că înțelege că oamenii se tem de o astfel de măsură, însă dacă toată lumea ar fi conștientă că dacă evită aglomerațiile lucrurile ar fi mult mai ușor de controlat. Pentru a scăpa de pandemie și de restricții, explică Moldovan, depinde de fiecare dintre noi, considerând că după un an de pandemie toată lumea știe ce este bine de făcut și ce nu.

Se vorbește despre o CARANTINĂ națională! Specialist: Ar face minuni!

Andreea Moldovan este conștientă că o carantină națională ar fi foarte greu de acceptat de către cetățeni, fiindcă aceștia se tem de constrângeri și limitări. De asemenea, un al criteriu este faptul că sunt sectoare care trebuie să funcționeze.

Restricții greu de acceptat de către români

Din cauza numărului mare de infectări, autoritățile au introdus noi restricții, cum ar fi limitarea circulației acolo unde rata de infectare este mai mare după ora 20:00, sau închiderea magazinelor la 18 în zilele de weekend. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se lasă foarte mult influențat de Andreea Moldovan, iar acesta a spus în repetate rânduri că este nevoie de o carantină națională pentru a combate virusul ucigaș.

Cu toate acestea, premierul Cîțu nu este de acord cu introducerea unei carantine naționale.