Intr-un trib indian, povestea a fost transmisa din generatie in generatie despre cei doi lupi care traiesc in interiorul nostru, luptandu-se pentru suprematie. Odata, un batran intelept i-a impartasit nepotului sau un secret despre aceasta lupta interioara, reprezentand batalia dintre rautate si bunatate. Povestea a captivat imaginatia si a provocat reflectii profunde, iar acum, suntem invitati sa ne gandim la lupii nostri interiori si la felul in care ii hraneam.

Povestea celor doi lupi

Bunicul indian a inceput povestea avand ochii plini de intelepciune, explicand: „In interiorul nostru trăiesc doi lupi. Unul este Răutatea, reprezentat de frică, furie, invidie, supărare, mândrie, lăcomie, egoism, ticăloșie, trufie, tristețe și sentimentul de vinovăție. Celălalt lup este Bunătatea, aducând fericire, pace, dragoste, speranță, generozitate, adevăr și credință!” Aceasta descriere a starnit curiozitatea baietelului, care a intrebat cum se manifesta aceasta lupta intre cei doi lupi.

Reclamă

Bunicul a continuat: „Lupta dintre acești lupi este una veșnică, dar asta depinde de noi. Când hrănim lupul Răutății, el devine mai puternic. Însă, dacă hrănim lupul Bunătății, el câștigă lupta.” Intrigat, baietelul a intrebat care lup va castiga aceasta lupta interioara si bunicul i-a raspuns cu un zambet: „Întotdeauna lupul pe care îl hrănești câștigă!”

Alegerile noastre interioare

Povestea celor doi lupi ne invita la o profunda reflectie asupra alegerilor noastre interioare si a modului in care ne hranim sufletul. La fel ca in poveste, avem puterea de a alege sa hraneam bunatatea sau rautatea din noi. Prin cultivarea virtutilor precum generozitatea, iubirea, altruismul, si sinceritatea, putem castiga lupta impotriva partilor noastre intunecate, ca zavistia, lăcomia, si minciuna.

Aceasta poveste simpla ne reaminteste ca suntem responsabili de alegerile noastre interioare si de felul in care ne hranim bunatatea si rautatea. Prin alegerea de a hrani lupul bun, putem castiga lupta interioara si ne putem atinge echilibrul si armonia sufleteasca. Asa cum ne hrănim corpul cu alimente sanatoase, trebuie sa ne hrănim si sufletul cu ganduri si actiuni bune.