Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, atrage atenția populației să nu ia Ivermectina ca tratament pentru coronavirus. Ea explică faptul că, spre deosebire de celelalte antibiotice de uz veterinar care duc la interdicția de consum al produselor animale timp de șapte zile după tratament, Ivermectina vine cu o interdicție de consum timp de 28 de zile, fapt care demonstrează gradul de toxicitate.

Nu luați Ivermectina pentru tatarea infecției COVID!

Moldovan spune că acest tratament a fost încercat, s-au făcut studii, însă nu există nicio dovadă științifică până acum care să demonstreze că acest tratament este eficace. De asemenea, acest tratament nu are acele indicații de utilizare în cazul bolilor dezvoltate de om.

Andreea Moldovan atrage atenția că Ivermectina nu este recomandat în tratamentul infecției de coronavirus, avertizând oamenii că acest medicament nu ajută, ci doar întârzie prezentarea la medic.

De asemenea, specialistul din Ministerul Sănătății face apel la colegii săi medici să nu le administreze pacienților tratamente care nu sunt bazate pe dovezi științifice.

Andreea Moldovan, apel către medici: Nu administrați tratamente care nu sunt bazate pe dovezi științifice

„Eu nu o să repar niciodată o maşină, pentru că nu mă pricep, la fel cum nici nu voi opera în sfera ORL pentru că nu ştiu să operez în sfera ORL. Pe de altă parte, ceea ce stăpânesc este partea de boli infecţioase. Recomand şi rog şi indic şi solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol, pe kit, pe tot ce trebuie. Cei care nu au această competenţă şi care nu se bazează pe nişte dovezi medicale, ştiinţifice, clare să nu o facă, pentru că fac mai mult rău”, explică medicul.

Semnal de alarmă tras de un medic! NU utilizați acest medicament pentru tratarea Covid-19: Vă puneți viața în pericol!
Andreea Moldovan

Andreea Moldovan mai explică faptul că aceste medicamente care sunt recomandate, deși nu au efect, pot fi unele cu efecte adverse grave, mai ales asupra unui organism care deja se luptă cu o infecție. Aceste medicamente trebuie evitate, spune medicul, iar oamenii trebuie să fie conștienți că există medici care pot să îi ajute cu o prescriere corectă a tratamentului.

Cornelia Catanga s-a tratat cu Ivermectina

Adina Alberts este unul dintre medicii care a recomandat Ivermectina pe tot parcursul anului în care omenirea s-a confruntat cu această boală grea. Și interpreta de muzică lăutărească, Cornelia Catanga, a stat acasă și s-a tratat cu acest medicament, până când starea i s-a înrăutățit, iar medicii nu au mai putut să îi salveze viața.