Șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar „Carol Davila” din București, Ion Ștefan, spune că în următoarea perioadă riscurile pandemice se pot dubla, fiindcă urmează 1 Mai și Sărbătorile Pascale, iar virusul nu ia vacanță.

„Eu nu îndrăznesc să fac predicţii pe termen lung, dar anul acesta 1 Mai coincide cu Paştele şi riscurile pandemice se pot dubla, pentru că virusul nu ia vacanţă şi ne poate sancţiona”, a atras atenţia dr. Ion Ştefan, de la Spitalul Militar, sâmbătă, la Antena 3.

Spitalele din România se pregătesc pentru creșterea numărului de infectări

Specialistul spune că toate spitalele din România sunt pregătite pentru momentul în care infectările cu coronavirus, în cazul în care acestea se vor crește din cauza Sărbătorilor Pascale. Totuși, el spune că cea mai mare temere a tuturor medicilor este faptul că numărul de paturi de ATI trebuie suplimentat. De asemenea, trebuie crescute echipele de gardă.

Semnal de alarmă tras de un medic! Riscurile pandemiei se pot dubla din cauza acestui lucru. Aveți mare grijă

De asemenea, specialistul atrage atenția că deși măsurile epidemiologice sunt mai relaxate în această perioadă, asta nu înseamnă că oamenii trebuie să se relaxeze. El sfătuiește populația să evite aglomerațiile. Totodată, medicul este convins că se vor lua și măsuri suplimentare, cum ar fi mărirea numărului de mijloace de transport și limitarea persoanelor în magazine.

Restricții relaxate de Paște

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale restricțiile din România se vor relaxa. De exemplu, în Vinerea Mare, magazinele vor fi deschise până la ora 20:00, în loc de 18:00 cum prevede legea în acest moment. De asemenea, în noaptea de Înviere, oamenii vor avea voie să circule în intervalul 22:00-05:00, lucru care în prezent nu se poate.

Cu toate astea, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că limitarea restricțiilor de circulație este valabilă doar pentru persoanele care merg la biserica. Lucian Bode le transmite celor care nu se vor duce la biserică să stea în casă.

Premierul Florin Cîțu își dorește ca în două luni să înceapă să relaxeze din restricțiile de circulație. Este clar faptul că populația a obosit și nu mai respectă regulile, așa cum o făcea la începutul pandemiei. Pentru ca măsurile să se relaxeze ar trebui ca numărul persoanelor vaccinate să ajungă la 5 milioane.