Sfânta Cuvioasă Parascheva: Minunea la racla sa

Mărturii despre minunile săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Sfânta Cuvioasă Parascheva: un izvor de speranță și ajutor

Fiecare credincios care trece pragul Catedralei Mitropolitane din Iași, acolo unde odihnesc sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva, are în suflet o poveste, o rugăciune și o speranță. Pentru mulți, aceasta este o ocazie unică de a se conecta cu divinul și de a cere ajutor în momentele dificile ale vieții. Minunile săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva nu sunt doar simple legende sau povești transmise din generație în generație, ci mărturii vii ale puterii sale de a interveni în viețile oamenilor.

Rugile credincioșilor ascultate și îndeplinite

Tineri și bătrâni, femei și bărbați, toți cei care se roagă la racla Preacuvioasei Parascheva au fost martori ai puterii sale de a schimba destine și de a vindeca răni. Rugile adresate Sfintei sunt variate și reflectă nevoile și dorințele fiecărui credincios. Mulți tineri se roagă pentru a obține ajutor divin la examenele școlare sau pentru a-și găsi sufletul pereche, în timp ce cuplurile care nu pot avea copii cer cu fervoare binecuvântarea maternității. Bolnavii își roagă Sfânta Cuvioasă Parascheva să le redobândească sănătatea, iar cei aflați în nevoi financiare se adresează ei cu speranța că vor primi sprijin și îndrumare.

O mărturie de credință și ajutor divin

Viorica, o femeie din Iași, a trăit la rândul ei o experiență miraculoasă datorată intervenției Sfintei Cuvioase Parascheva. Îndurând greutăți financiare și având trei copii mici de crescut, Viorica a luat decizia de a se ruga în fața sfintelor moaște și de a lăsa acolo un bănuț. În momentul în care a ieșit din Catedrală, femeia a fost martora unei minuni ce a schimbat cursul vieții sale.

Într-un interviu acordat doxologia.ro, Viorica își amintește cu emoție momentul acela: „Era imediat după revoluţie; aveam trei copii mici şi o duceam greu din punct de vedere financiar. Într-o zi, după ce m-am închinat la Sfânta Parascheva, m-am gândit că ar fi bine să las şi eu un bănuţ pentru ajutor (pe atunci se puneau pomelnice şi bani chiar în racla sfintei). După ce am scos banul din buzunar, mă gândeam: „Să-l las pentru pâine sau să-l pun la Sfânta?”. În cele din urmă, i l-am dăruit Sfintei, zicând în gândul meu că o să mă ajute să-mi cumpăr pâine la copii. Când ies din Catedrală şi bag mâna în buzunar, m-am blocat: bănuţul era la loc”.

Această minune trăită de Viorica este doar una dintre numeroasele mărturii care atestă puterea și bunătatea Sfintei Cuvioase Parascheva. Fiecare credincios care se roagă cu credință și inimă deschisă primește răspunsurile la rugăciunile sale, iar puterea sfintelor moaște este simțită în mod palpabil.

O sursă de speranță și alinare în vremuri dificile

Indiferent de credința noastră, cu toții trecem prin momente dificile și avem nevoie de o rază de speranță și alinare. Sfânta Cuvioasă Parascheva este un simbol al credinței și iubirii divine, iar povestea sa transcede timpul și spațiul. Minunile săvârșite de aceasta au adus alinare și bucurie în inimile a milioane de oameni de-a lungul veacurilor.

Fie că suntem credincioși sau nu, putem găsi în povestea Sfintei Cuvioase Parascheva o sursă de inspirație și speranță. Rugăciunea și credința în lucrurile mărețe ne pot ajuta să depășim obstacolele și să găsim puterea de a merge mai departe. Așadar, să ne lăsăm inima deschisă și să primim cu recunoștință răspunsurile pe care le primim de la divinitate.