Laura Ene, medic diabetolog, spune că diete nu trebuie să însemne restricții alimentare sau evitarea unor combinații de alimente, ci renunțarea la acel „ronțăit” între mese, dar și la sucurile cu zahăr.

Cum trebuie să mâncăm pentru a slăbi

Medicul susține că oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Conform Laurei Ene, dacă oamenii ar mânca mâncare de calitate la momentul potrivit, cum ar fi un sendviș de dimineața, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, atunci nu ar avea de ce să acumuleze kilograme în plus. Conform doctorului, ne îngrășăm din cauza a ceea ce ronțăim și de la faptul că bem „tot felul de ciudățenii”. Un alt motiv important pentru care ne îngrășăm este că mulți dintre noi nu facem sport, ar mișcarea este foarte importantă.

Se știe deja că toți, atunci când vrem să slăbim, renunțăm la pâine, un lucru total incorect, spune medicul.

Sfaturi pentru o dietă echilibrată

„ Dar ce buni sunt covrigeii aceia digestivi, vai de mine! Toată lumea, când se apucă de dietă, nu combină carnea cu cartoful, nu care cumva, dar când prindem o porție de pizza, e cel mai bun!”, a declarat Laura Ene pentru Digi24.

Sfaturi importante pentru slăbit! Medic: Oamenii nu se îngrașă de la ce mânăncă! Cum să ai un corp de invidiat

În opinia medicului diabetolog, nu este vorba despre combinații și despre restricții atunci când ținem o dietă. Un alt lucru important este ca atunci când copiii se află la dietă, să mănânce din toate grupele alimentate, fiindcă ăsta este de fapt un stil de viață echilibrat.

Când trebuie să mâncăm pâine

Pâinea este cel mai potrivit să o mâncăm dimineața, spune medicul, împreună cu un ou fiert și cu o bucată de brânză. Vis-a-vis de iaurturile cu cereale, medicul spune că acestea se pun în lapte sau iaurturi pe repede înainte și sunt niște alimente foarte calorice, care nu țin de foame și nici nu sunt cele mai bune pentru cei mici.

Medicul mai spune că nu trebuie să mâncăm în viteză, pentru a da timp creierului să perceapă senzația de sațietate. În caz contrar, chiar dacă ne simțim stomacul plin, tot am vrea să mai mâncăm ceva.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<