În acest moment, Simona Halep este una dintre cele mai bune jucătoare din întreaga lume. Iar după multă muncă a reușit să obțină succesul și să devină una dinte jucătoarele de renume mondial.

,,Era favorita cancelarului Germaniei”

George Cosac fostul președinte al Federației Române de Tenis a povestit cât de mult a reușit românca în această perioadă. Potrivit dezvăluirii făcute, Simona Halep a ajuns să o impresioneze chiar și pe Angela Merkel.

Se pare că jucătoarea i-a lăsat o impresie foarte bună cancelarului Germaniei. Și dincolo de jocul său, faptul că reușit să mențină atât de mult în top 10 al clasamentului WTA, dar și faptul că a câștigat două titlurile de Grand Slam, au ajutat-o pe româncă să-și construiască o imagine cu adevărat puternică.  George Cosac a povestit că Angela Merkel întreabă de ea.  Cosac a mărturisit că Simona Halep este preferata Angelei Merkel.

”La un moment dat, când Simona Halep nu câștigase un Grand Slam, cred că făcuse o finală sau ceva de genul acesta, am mers cu ea la ministrul de externe de la acea vreme pentru a obține un pașaport așa cum au toți marii campioni, pentru a circula mai ușor”, a spus George Cosac.

Fostul președinte al  FRT a mai dezvăluit că unul dintre miniștrii i-a făcut acestă mărturisire.

,,Atunci, respectivul ministru i-a spus: ‘Simona, probabil că toată lumea te-a felicitat, probabil că toți ți-au zis că joci bine, ce echipament, ce rachete, tot felul de nebunii!

Eu îți spun un singur lucru: de câte ori merg pe holurile Parlamentului European și mă întâlnesc cu doamna Angela Merkel, mă oprește și mă întreabă de fetița aceea talentată din România care obține performanțe importante’.

Era favorita cancelarului Germaniei!”,a povestit Cosac pentru GSP.ro.

Simona Halep a reușit să o impresioneze pe Angela Markel: ,,Mă oprește și mă întreabă de fetița aceea talentată din România”

Simona Halep nu va participa la turneul de la Dubai

Între timp, dacă anul trecut reușea să aibă meciul anului 2020 în circuitul feminin la Dubai, anul acesta, Simona Halep a fost nevoită să se retragă. Ea nu va mai avea ocazia să-și apere titlul pe care îl a câștigat anul trecut, împotriva Elenei Rybakina.

Românca dezvăluit că decizia dificilă privind retragerea are de-a face cu anumite probleme la spate. Ea povestit și că este dezamăgită că nu are cum să își apere titlul. Însă a mai adăugat că este nerăbdătoare să revină în 2022.  Faptul că nu va juca la Dubai îi va afecta destul de mult punctajul în clasamentul WTA,  însă locul trei mondial nu este în pericol pentru moment. Nici ocupanta locului 4 în acest clasament nu va participa la această competiție care o să aibă startul duminică.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<