Acum că turneul Australian Open s-a încheiat se schimbă și clasamentul mondial. Astfel că, Simona Halep ajunge pe locul trei în clasamentul WTA. Iar Naomi Osaka ajunge pe locul doi după ce a câștigat turneul de la Melbourne.

Naomi Osaka ajunge locul doi mondial

Tânăra jucătoare a reușit să câștige pentru a doua oară acest turneu. După ce în finală a reușit să o învingă pe mericanca Jennfer Brady, cu scorul de  6-4, 6-3. Partida s-a încheiat după o oră şi 17 minute de joc.

La cei 23 de ani, japoneza Naomi Osaka a făcut istorie. Ea reușind să obțină cel de-al patrulea titlu de Mare Șlam, în urma victoriei de la Australian Open. Jucătoarea a mai câștigat și la  US Open 2018 şi 2020, dar  şi Australian Open-ul din 2019. Pentru că a ieșit învingătoare la Melbourne, Osaka nu se întoarce acasă doar cu trofeul, ci și cu un cec care valorează 2,75 milioane de dolari australieni. Nici cealaltă finalistă nu pleacă cu mâna goală, ea va primi pentru că a ajuns în finală un cec de 1,5 milioane de dolari australieni.

Noul clasament al WTA o va avea în continuare pe Ashleigh Bart, drept lider, pe locul doi se va clasa Naomi Osaka, iar Simona Halep va ocupa cea de-a treia poziție.

Simona Halep nu mai este numărul doi mondial. Cine i-a luat locul în clasamentul WTA
Foto: Twitter/ @ AustralianOpen

Simona Halep va juca la Doha și Dubai

Cu toate că a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open, nu înseamnă că Simona Halep va sta degeaba. Românca va participa la turneul WTA 500 de la Doha. După aceea Halep va participa la competiția  de categorie WTA 1000  din Dubai.

În sezonul trecut românca a avut un parcurs excelent în cadrul competiției din Emiratele Arabe Unite, și chiar a ieșit câștigătoare, după ce a obținut după victorii  Ons Jabeur, Aryna Sabalenka, unde le-a învins pe Jennifer Brady și Elena Rybakina. Chiar dacă nu a ajuns în finală, Halep a arătat un nivel de joc bun.