Elevii minorităților naționale susțin simularea la Limba maternă de la Bacalaureat 2023

Astăzi, 30 martie 2023, elevii claselor a XII-a și a XIII-a care aparțin minorităților naționale susțin simularea la Limba maternă de la Bacalaureat 2023. Această probă este destinată elevilor care au studiat într-o altă limbă decât limba română, astfel încât aceștia să își poată demonstra abilitățile la limba maternă.

Simularea la Limba maternă este ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, care a început pe 27 martie și s-a încheiat astăzi. Elevii care au susținut această probă au avut acces în sala de examen între orele 8:00 și 8:30, iar testul în sine a început la ora 9:00 și s-a terminat la ora 12:00.

Desfășurarea probei la Limba maternă de la Bacalaureat 2023

Examenul de Limba maternă de la simularea Bacalaureat 2023 cuprinde trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte. Elevii care aparțin minorităților naționale pot alege să susțină proba la una din următoarele limbi: croată, germană, italiană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă și ucraineană.

Accesul în sala de examen este permis numai cu buletinul sau pașaportul, pentru a se putea identifica. Elevii nu au voie să aibă asupra lor caiete, cărți sau alte materiale. Testul are o durată de trei ore, timp în care elevii sunt supuși unor întrebări și sarcini specifice limbii maternel.

Notele la simulare Bacalaureat 2023

Notele obținute la simularea Bacalaureat 2023 nu sunt afișate public și nu se trec în catalog. Acestea sunt comunicate individual fiecărui elev, pentru a le putea utiliza ca și oportunitate de a-și îmbunătăți performanțele școlare.

Profesorii pot discuta cu fiecare elev notele obținute la simulare, prin dezbateri la nivel de clasă sau în cadrul ședințelor cu părinții. În cazul în care elevul cere, profesorul îi va trece nota în catalog.

Astfel, simularea Bacalaureat 2023 se încheie cu proba la Limba maternă, lăsând elevilor timp suficient să își dezvolte abilitățile lingvistice și să își îmbunătățească performanțele școlare.

Închei cu gândul că această simulare la Limba maternă oferă elevilor minorităților naționale șansa de a-și demonstra abilitățile lingvistice și de a-și dezvolta performanțele școlare. Această probă este o oportunitate importantă pentru elevii care au studiat într-o limbă minoritară să își valorifice cunoștințele și să obțină rezultate bune la Bacalaureat 2023.