Situația epidemiologică din India s-a înrăutățit. Din punct de vedere al numărului de infectări cu Covid – 19, India înregistrează cel mai tragic bilanț din întreaga lume.

India se află în cel mai critic moment de când a început pandemia de coronavirus. În ultima vreme numărul cazurilor de infectări a explodat. Autoritățile indiene sunt de părere că această creștere a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 este un efect al faptului că recent au avut loc mai multe pelerinaje religioase la care au participat zeci de mii de hinduși.

Record al numărului de infectări Covid – 19

India a doborât un nou record din punct de vedere al numărului de infectări cu Covid – 19. În ultimele 24 de ore, țara a raportat un număr de 312 713 de noi cazuri de contaminări. Este un record mondial al numărului de infectări înregistrate într-o singură zi.

Prima în clasament la numărul de infectări cu Cororonavirus era SUA, cu 300 669 de cazuri înregistrate în 24 de ore. Conform The New York Times., acest record a fost atins pe data de 8 ianuarie 2021.

Epidemia de coronavirus în India

În ultima vreme, India a înregistrat o medie zilnică de peste 300 000 de cazuri de contaminări cu Covid – 19.

India are un sistem medical fragil care în prezent se află sub presiunea numărului mare de internări în rândul pacienților diagnosticați cu Covid – 19.

Spitalele din India se confruntă cu lipsa instalațiilor de oxigen și cu lipsa ventilatoarelor. De asemenea, epidemia de coronavirus a generat și o criză a medicamentelor și a sistemului de ambulanțe.

Bilanțul tragic din India arată că un procent de 40% din cazurile de infectări din întreaga lume sunt raportate în această țară.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent au fost raportate pe teritoriul Indiei un număr de 16 263 695 cazuri de contaminări cu Covid – 19. Bilanțul deceselor arată că 186 928 de pacienți depistați cu infecție cu coronavirus au murit.

Situația epidemiologică a devenit tragică! Record al numărului de infectări