Duminică seara, a fost anunțat un incendiu la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta. În acestă unitate erau internați șapte pacienți cu forme grave după ce au fost infectați cu coronavirus.

7 pacienți au fost evacuați duminică din secția mobilă ATI

În urma apelul efectuat la 112 mai multe echipaje au ajuns la spital. Cu toate că secția în care se aflau pacienții avea opt senzori de fum, atunci când s-a făcut apelul nu au detectat fumul și nu au pornit alarma. Alături de pacienții internați în secție se mai aflau și cinci asistenți care se ocupau de aceștia. În momentul în care a văzut fumul persoana în cauză a mers și a dat alerta. Personalul care fusese instruit să acționeze în astfel de situații, a reușit evacuarea celor 7 pacienți. Din fericire, întreaga situație a fost rezolvată și nu au existat victime.

În urma acestei situații, specialiștii au venit și cu o explicație legată de acest incident. Potrivit acestora ar fi fost o scurtă pană de curent ceea ce a dus la punerea în funcțiune a generatorului automat. În momentul în care generatorul a pornit a început să iasă și fum prin zona de evacuare. Totuși, din cauza altor tragedii care au avut loc în alte unități medicale au fost chemați și pompierii.

italul are un pompier care este în concediu de șase luni. De ce nu a fost concediat până acum?

Pompierul instituției în concediu de șase luni

În prezent o anchetă a polițiștilor și procurorilor este în curs de desfășurare. Totuși, acest incident a scos la iveală o altă situație. Chiar dacă la spitalul Marius Nasta există și un pompier angajat, acesta este în concediu de șase luni.

Potrivit managerului Institutului ,,Marius Nasta”, bărbatul a reușit să lipsească de la serviciu atât de mult pentru că a reușit să facă în așa fel încât să combine concediile medicale cu cel de odihnă și așa a apărut acestă situație.

Beatrice Mahler a declarat că tocmai pentru a evita astfel de situații, legislația ar trebui să fie schimbată.

  „Aceste persoane sunt foarte greu de sancţionat. Este nevoie de o reevaluare în acest sens. Dacă vrei să te implici, trebuie să fii alături de oameni”, a dezvăluit ea, conform Digi24.