Nutriţionistul Mihaela Bilic aduce o veste surprinzătoare tuturor celor care consideră slănina de porc un aliment periculos pentru sănătate. Această delicatesă românească, atât de apreciată de gurmanzi, este de fapt o sursă de grăsime sănătoasă, care poate aduce beneficii organismului, dacă este consumată în cantităţi moderate şi regulate.
[read more]
Reclamă
Mihaela Bilic a dezvăluit într-o postare pe pagina sa de Facebook că slănina de porc conţine mai multe grăsimi mono- şi poli-nesaturate decât grăsimi saturate, ceea ce o apropie de somon şi uleiul de măsline în ceea ce priveşte conţinutul de acizi graşi. Astfel, nutriţionistul susţine că slănina de porc poate fi inclusă cu încredere într-o alimentaţie sănătoasă, mai ales că aceasta prezintă numeroase beneficii pentru sănătate.
Pe lângă faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar, slănina de porc favorizează scăderea colesterolului şi este esenţială pentru protecţia organismului, conform cercetărilor actuale. De asemenea, cantităţile mici de grăsime din slănină sunt benefice pentru inimă şi pentru vasele de sânge, asigurând un ritm cardiac regulat, un muşchi cardiac mai puternic şi o circulaţie uşoară a sângelui.
În plus, slănina de porc poate fi un remediu pentru durerile articulare şi poate încetini intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea unui pansament gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac. Totodată, pentru a reduce durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, amestecată cu o lingură de miere de albine şi lăsată să acţioneze peste noapte.
Cu toate acestea, Mihaela Bilic avertizează că slănina de porc trebuie consumată cu moderaţie şi în cadrul unei diete echilibrate, pentru a beneficia de proprietăţile sale benefice. În exces, consumul de slănină poate duce la creşterea nivelului de colesterol şi la obezitate, aşa că este important să fim atenţi la cantitatea pe care o consumăm şi să nu exagerăm într-un fel sau altul.
În concluzie, slănina de porc nu este un aliment atât de periculos pentru sănătate, cum se crede. Dacă este consumată cu moderaţie şi în cadrul unei diete echilibrate, poate aduce beneficii pentru organism şi poate fi inclusă cu încredere într-o alimentaţie sănătoasă.
[/read]