Mai clar, Administrația Națională a Alimentelor și Medicamentelor (FDA), dar și Centrul de Control al Bolilor (CDC), cele două instituții care se ocupă de vaccinarea anti-Covid, au anunțat că vaccinarea cu Johnson & Johnson a fost suspendată din cauza apariției cheagurilor de sânge la câteva persoane cărora le-a fost administrat acest ser.

Mai mult, autoritățile sanitare americane le-a solicitat tuturor statelor să urmeze exemplul, până cel puțin la sosirea rezultatelor investigațiilor aflate în derulare.

Probleme mari legate de Johnson&Johnson!

Oamenii de știință din SUA vor examina dacă există vreo legătură între apariția trombozelor și vaccinul Johnson&Johnson. Ulterior, vor putea fi luate decizii în legătură cu eventuale limitări de administrare a serului produs de compania respectivă. S-a ajuns la această hotărâre după ce șase persoane cărora le-a fost administrat serul respectiv au dezvoltat tulburări rare, de coagulare a sângelui, în mai puțin de 10 zile de la vaccinare. Toate persoanele cu probleme sunt de sex feminin, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Una dintre ele a murit, iar o alta se află în stare critică.

Șoc total! Vaccinul Johnson&Johnson provoacă probleme de sănătate! Cine sunt românii care vor fi vaccinați cu serul periculos

În ciuda avertismentelor Americii, astăzi, medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat că va începe campania de vaccinare în penitenciare, iar deținuții vor fi vaccinați în special cu serul produs de cei de la Johnson&Johnson. Se va face o listă cu toate persoanele fără libertate care vor să se vaccineze, iar imunizarea în sine se va desfășura în cabinetele proprii medicale din închisori, cu resursă umană proprie. Totuși, dacă nu se face față, vor putea participa la imunizarea deținuților și alte categorii de persoane din resursa fiecărui județ.

Deținuții vor fi vaccinați cu vaccinul problematic

„Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix, după modelul vaccinării în centrele sociale şi rezidenţiale, se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului, în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, iar adeverinţa de vaccinare se păstrează la fişa medicală a fiecărei persoane”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

El a explicat că se va distribui vaccin dezvoltat de cei de la Johnson&Johnson tocmai pentru a facilita campania de vaccinare, fiindcă aici este vorba despre o schemă de administrare cu o singură doză. Medicul explică, însă, că se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se va respecta lanțul de frig și celelalte condiții necesare.