Un bărbat dintr-o localitate din Iași și-a terorizat părinții. Individul, un recidivist și-a bătut tatăl atât de tare, încât acesta și-a pierdut vederea din cauza rănilor provocate. După ce acesta i-a introdus un deget în ochiul drept.

A fost condamnat la aproape 10 ani de închisoare

Mai mult decât atât, nici pe patul de spital nu a avut parte de liniște, după ce fiul său a venit și l-a atacat, de acestă dată cu o sabie.

După acestă întâmplare agresorul a fost condamnat din nou la închisoare de către judecători, unde va petrece aproape 10 ani.

Lucian B., care locuia alături de părinţi în satul Horpaz, din judeţul Iaşi. El își făcuse un obicei din a le cere acestora ”taxă de protecţie” în fiecare lună. Iar atunci când nu era mulțumit de suma pe care o primea, ajungea să îi bată până când îi lăsa la pământ. La fel s-a întâmplat și în ziua în care tatăl său a ajuns de urgență la spital. După ce a băut alcool și-a luat din nou părinții la bătaie, pentru că nu a fost mulțumit de suma de bani pe care a primit-o de la aceștia. Numai că în timpul bătăii  bărbatul a ajuns să-l mutileze pe bătrânul în vârstă de 75 de ani. Acesta fost transportat de urgenţă la spital.

Potrivit presei locale, citate de Adevărul, din cauza rănilor suferite el a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale. În urma căreia medicii au fost nevoiți să-i îndepărteze ochiul drept. Și din cauză că bătrânul suferea deja de o afecțiune din cauza căreia nu mai vedea cu ochiul stâng, acum a rămas orb.

Șocant. Un bărbat din Iași și-a mutilat tatăl. Motivul pentru care individul a recurs la acest gest
Foto sugestiv/ Sursa: newsbv.ro

A mers în spital și și-a amenințat tatăl

Individul care i-a provocat orbirea tatălui său, nu s-a mulțumit cu atât, ci a mers cu o sabie la spitalul în care bătrânul era internat. El a început să treacă la amenințări pentru  al face să-și retragă plângere. Bărbatul i-a cerut să spună că s-a lovit după ce a căzut din podul casei.

 „Instanţa mai reţine că asistenta medicală şi pacienţii din salon au fost tulburaţi de folosirea sabiei, acestora le-a fost frică şi au ieşit pe rând din salon. De îndată ce îşi luau tratamentul. Faptul că ordinea şi liniştea publică a fost grav tulburată reiese şi din împrejurarea că a fost nevoie de intervenţia angajaţilor firmei de pază, pentru a-i scoate afară pe cei doi bărbaţi, inculpatul şi prietenul său. Şi mama pacientului T.V.E. a relatat că i-a fost frică atunci când a văzut sabia în mâna inculpatului”. Se arată în dosarul de la Judecătorie.

În urma faptelor săvârșite, bărbatul a fost condamnat la 9 ani și 6 luni de închisoare și nu mai are voie să se apropie de casa părinților săi. El a fost condamnat pentru ameninţare, încercarea de influențare a declarațiilor, port fără drept de obiecte periculoase într-o instituţie publică și tulburarea liniștii publice.