Industria Horeca  a fost extrem de afectată de pandemia de coronavirus. Și în timp ce unele afaceri au tras de mult obloanele, altele abia au reușit să se mențină pe linia de plutire. Iar unii patroni au încercat să găsească tot felul de soluții pentru a le fi de ajutor.

5 restaurante au apelat la aceste reguli

Spre exemplu, mai nou în Cluj în anumite restaurante clienții trebuie să facă o consumație minimă de 300 de lei. Și mai trebui să aibă în vedere că pot sta la masa localului doar pentru două ore. Există cinci localuri în oraș unde sunt impuse astfel de reguli.

Este adevărat că în aceste cinci locații patronii au instalat igluuri pe terase, astfel încât clienții să nu fie afectați de vremea de afară. Dar doritorii trebuie să aibă în vedere că au de respectat și o serie de reguli. În primul rând, grupul care închiriază igluul trebuie să aibă 6 persoane și să facă consumație de 300 de lei minim. În al doilea rând timpul pe care îl pot petrece în acest iglu este de două ore.

În ultimele luni patronii din Horeca au avut voie să primească clienții doar pe terase. Din cauza regulilor impuse de autorități în contextul pandemiei. Iar patronii care au achiziționat astfel de igluuri au spus că au impus astfel de reguli din cauză că au investit foarte mult.

Soluție de pandemie: Județul unde clienții trebui să facă consumație de minim 300 de lei și au timpul limitat!
Foto: monitorulcj.ro

ANPC spune că nu este încălcată nici un fel de regulă

Spre exemplu, un astfel de iglu costă în jur de 1.000 de euro. Și având în vedere că vremea este destul de rece, nici costurile pentru încălzire nu sunt deloc de neglijat. Legat de întreaga situație, reprezentanții ANPC afirmă că, acestă practică nu încalcă nici o regulă. Mai ales că proprietarii le oferă clienților care nu își doresc să apeleze la acestă variantă și una alternativă, punând la dispoziție și mese în aer liber.

Din cauza numărului mare de cazuri, localurile din Cluj Napoca nu au mai avut voie să primească clienți în interior.