Oficialul din Guvernul Cîțu i-a transmis o adresă ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care îi solicită să nu închidă școlile chiar dacă în Capitală a fost depășit pragul de infectare de 6 la mia de locuitori. Conform documentului Sorin Cîmpeanu se opune închiderii școlilor, cel puțin până la declararea carantinei.

Cîmpeanu: Regulile de protecție se respectă în școli

În această perioadă, elevii susțin simulările pentru evaluările naționale. În tot acest timp, cazurile de Covid-19 continuă să crească în București, însă ministrul spune că în școli regulile de protecție se respectă mai mult decât în alte locuri.

Scopul respectivului document trimis la Ministerul Sănătății este de a preveni agravarea pierderilor în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor.

Sorin Cîmpeanu a apelat la Ministerul Sănătății! Când vrea să se închidă școlile în Capitală

Bucureștiul a depășit rata de infectare de 6 la mie

Capitala a ajuns luni la o rată de infectare de 6,22 la mie. Prefectul orașului Alin Stoica, ar urma să convoace miercuri CMBSU pentru a se decide ce se va întâmpla mai departe.  El a spus că a discutat cu specialiștii sanitari mai multe măsuri, însă ei vor lua o decizie finală, în funcție de analiza pe care o vor face, conform DigiFm.

El spune că nu înseamnă că dacă orașul a depășit rata de infectare de 6 la mie ea va intra automat în carantină, fiindcă legea nu prevede un astfel de mecanism. Conform acestuia, legea spune că orice fel de măsură trebuie luată în funcție de propunerea specialiștilor DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii. Ulterior se va face o ședință de comitet de situații de urgență, iar ulterior se va lua o decizie.

Alin Stoica a precizat că în cazul în care este vorba despre o măsură mai dură, cum ar fi carantina, atunci va interveni Departamentul pentru Situații de Urgență care va da un ordin prin care se va confirma respectiva măsură.

De asemenea, dacă măsură privește două județe, atunci nu mai intervine DSP-ul.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<