Fostul premier, Sorin Grindeanu, în prezent prim-vicepreședinte în PSD, a scris o postare destul de răutăcioasă la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui. El critică faptul că oficialul din Guvernul Cîțu solicită amânarea dezbaterilor pe legea care blochează participarea Huawei la licitația 5G.

Critici dure la adresa lui Claudiu Năsui

Grindeanu spune că USR se bătea cu pumnii în piept și spunea că este pro-american, însă poziția ministrului Economiei este fix contrariul. Faptul că ministrul Economiei a solicitat amânarea dezbaterilor pe legea care blochează participarea Huawei la licitația 5G a șocat pe toată lumea, mai ales că Claudiu Năsui a fost de acord cu legea trecută prin Guvern, ba chiar a votat pentru acest proiect.

Din punctul său de vedere, poziția adoptată de Claudiu Năsui sfidează memorandumul de președintele României, Klaus Iohannis, în SUA. Social-democratul mai spune că Năsui se împotrivește tuturor statelor europene importante, care au luat deja decizii similare ce elimină companiile chineze din licitațiile 5G.

De ce solicită Claudiu Năsui amânarea dezbaterilor pe legea care blochează participarea Huawei la licitația 5G?

Mai exact, spune Sorin Grindeanu, Claudiu Năsui, prin solicitarea de amânare, blochează licitația 5G, proiect vital pentru țara noastră, din care Guvernul Câțu speră să onțină sute de milioane de euro.

Sorin Grindeanu îl UMILEȘTE pe Claudiu Năsui: Atunci când ești prost...

Conform lui Sorin Grindeanu, dacă ministrul Economiei s-a răzgândit brusc din cauza lobbyului puternic al Huawei, înseamnă că este cazul să intervină procurorii. Însă dacă nu înțelege exact despre ce este vorba, trebuie să înțeleagă faptul că „atunci când ești prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi acest lucru, a mai scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Grindeanu: Atunci când ești prost, nu te ajută nici noile tehnologii să ascunzi asta

Și premierul Florin Cîțu a vorbit despre gestul făcut de ministrul Economiei de a cere Parlamentului amânarea dezbaterilor asupra privind securitatea rețelelor 5G. El a declarat că este surprins de decizia ministrului.

” Mesajul meu este ferm şi clar. Am trimis şi am aprobat un proiect de lege în Guvern şi l-am trimis şi în coaliţie. Decizia a fost să treacă acest proiect de lege prin Parlament cât mai rapid”, a declarat joi premierul.

Florin Cîțu a spus că va discuta pe această temă cu Claudiu Năsui, fiindcă nu înțelege de ce ar încerca să amâne un proiect care este atât de important pentru țara noastră.