Daca esti in cautarea unei retete simple si delicioase pentru a adauga un plus de savoare carnii de pui, atunci ai nimerit in locul potrivit! Unul dintre cele mai bune sosuri pentru carne de pui este sosul de unt de lamaie si usturoi. Acest sos aduce o combinatie perfecta intre gustul bogat al untului, aciditatea lamaiei si aroma puternica a usturoiului, rezultand intr-o explozie de arome in farfurie.
Ingrediente de calitate pentru un sos perfect
Pentru a pregati acest sos delicios, vei avea nevoie de:
Reclamă
- 4 linguri de unt nesarat
- 4 catei de usturoi, zdrobiti sau maruntiti
- Sucul si coaja rasa de la 1 lamaie mare
- 1 lingurita de oregano uscat
- 1 lingurita de cimbru uscat
- Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat (optional, pentru decor)
Mod de preparare simplu si rapid
Pentru a pregati acest sos delicios, topeste untul intr-o tigaie la foc mediu, adauga usturoiul zdrobit si gateste-l pana devine auriu si aromat. Adauga sucul si coaja de lamaie, lasa sosul sa fiarba incet, apoi condimenteaza-l cu oregano, cimbru, sare si piper. La final, adauga patrunjelul tocat si serveste sosul cald peste carne de pui gatita. Poti folosi acest sos pe piept de pui la gratar, friptura sau chiar pe piept de pui la cuptor.
Cu acest sos de unt de lamaie si usturoi, vei aduce o nota de prospetime si savoare carnii de pui gatita, impresionandu-ti familia sau invitatii cu gustul sau delicios si rafinat. Bucura-te de o experienta culinara deosebita si pregateste aceasta reteta simpla si rapida pentru a transforma o masa obisnuita intr-una memorabila!