Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, care a fost pus sub control judiciar în scandalul cu jurnaliștii italieni, a fost dat în judecată de către compania la care lucra.

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat în judecată de compania Oltchim. Acesta a fost acuzat de conducerea companiei că ar fi obținut, fără niciun drept, bani pentru câteva zile de concediu, precum și o primă de vacanță.

În ceea ce privește suma pentru care a fost declanșat întreg procesul, este vorba despre 86 de lei. Pe de altă parte, în timpul procesului, soțul Dianei Șoșoacă a demonstrat că, la rândul său, are de primit bani de la firma care l-a chemat în judecată. În final, instanța de judecată a descoperit că bătălia dintre angajator și angajat era pentru doar 86 de lei.

Curtea de Apel Pitești a fost cea care a luat decizia finală. Potrivit deciziei instanței, partea pârâtă ar fi avut de plătit suma de 978 de lei, adică contravaloarea concediului de odihnă. De cealaltă parte, mai era și suma de 1064 de lei pe care compania care a făcut plângerea urma să i-o dea lui Silvestru Șoșoacă.

„Admite acţiunea. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 978 lei reprezentând contravaloarea concediului de odihnă, a primei de vacanţă, încasată necuvenit, în anul 2018, pentru perioada nelucrată, a contribuţiilor, precum si contravaloarea echipamentului de lucru si protecţie. Admite in parte, cererea reconvenţională.

Obligă reclamantul la plata către pârât a sumei de 1064 lei reprezentând sumă înscrisă în tabelul definitiv al creanţelor, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie si dobânda legală, începând cu data scadenţei si până la data plăţii efective. Dispune compensarea obligaţiilor părţilor, urmând ca reclamanta să achite diferenţa cuvenit pârâtului reclamant, în urma actualizării sumei de 1064 lei. Cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la sediul Tribunalului Vâlcea”, a fost decizia instanței, care a rămas definitivă recent, după ce Curtea de Apel Pitești a respins apelul făcut de Oltchim.

Silvestru Șoșoacă, din nou în fața judecătorilor

Amintim faptul că acum, Silvestru Șoșoacă va apărea din nou în fața judecătorilor, el fiind implicat, alături de soția sa în scandalul cu jurnaliștii italieni, care au susținut că au fost sechestrați de cei doi.

Soțul Dianei Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de ultraj și deși a dorit ridicarea acestei măsuri, magistrații i-au respins cererea la finalul săptămânii.

„În temeiul art. 213 alin. (1) și (2) C.pr.pen. rap. la art. 211 C.pr.pen., respinge ca nefondată plângerea formulată de către inculpatul ȘOȘOACĂ DUMITRU SILVESTRU, ….., împotriva Ordonanței de instituire a controlului judiciar nr. 10711/P/2021 din data de 13.12.2021 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. (2) C.pr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, au decis magistrații de la Judecătoria Sectorului 1.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<