Potrivit legendei, există o plantă simplă numită Spathiphyllum, care are puterea de a aduce fericire și armonie în viața femeilor. Când această plantă începe să înflorească, orice stăpână a florii este cuprinsă de o bucurie și o liniște interioară fără egal.

[read more]

Conform legendei, dacă o femeie singură primește această plantă, își va găsi perechea, iar dacă este căsătorită, va primi toată atenția și afecțiunea din partea soțului și a copiilor. Dacă nu are copii, aceasta va deveni mamă. Deși mulți nu cred într-astfel de superstiții și legende, nu putem nega că Spathiphyllum este cunoscută drept "Fericirea femeii".

În mod evident, pentru a aduce fericirea, această plantă trebuie să fie dăruită de cineva. Dacă cunoașteți o femeie care se confruntă cu probleme în viața personală sau este singură și tristă, atunci poate ar trebui să îi oferiți o Spathiphyllum. Dar, dacă o persoană deja deține această plantă, este important să știți cum să o îngrijiți.

Spathiphyllum Wallisii este cea mai comună specie din această plantă și este, de asemenea, cea mai nepretențioasă. În general, plantele îngrijite aduc energie pozitivă în casă, indiferent de specie.

Pentru a vă asigura că planta dvs. de Spathiphyllum este sănătoasă și fericită, trebuie să îi oferiți condiții de căldură și umiditate. Temperatura în cameră trebuie să fie între 15-18°C și 25°C. Evitați curenții de aer și asigurați o umiditate înaltă în cameră prin pulverizare frecventă sau prin amplasarea plantei într-un terrarium sau pe un suport cu apă.

În timpul sezonului cald, pulverizați planta cât mai des posibil și ștergeți frunzele cu un șervețel umed. Asigurați-vă că apa cu care stropiți planta este stătută sau de izvor, deoarece depunerile de calcar pot arde planta.

Dacă îngrijiți Spathiphyllum-ul corect, acesta vă va răsplăti cu flori bogate. În plus, udarea frecventă și asigurarea luminii suficiente vor face ca planta să se dezvolte frumos. Nu uitați să udați planta cel puțin o dată la trei-patru zile, astfel încât pământul să fie mereu umed. Razele directe ale soarelui pot dăuna plantei, așa că încercați să o amplasați într-un loc umbrit în timpul verii și la lumină timp de 12 ore pe zi în timpul iernii.

Dacă doriți să răsădiți Spathiphyllum-ul sau să-l înmulțiți prin separarea puieților, asigurați-vă că alegeți un ghiveci josuț și larg, cu câțiva centimetri mai mare decât precedentul. Planta se răsădește cel mai bine primăvara devreme, iar pământul potrivit este cel universal sau pentru plantele din familia araceae.

În concluzie, Spathiphyllum-ul poate aduce fericire și armonie în viața femeilor, indiferent dacă credeți sau nu în legenda sa. Dacă doriți să ofereți sau să îngrijiți o astfel de plantă, asigurați-vă că oferiți condiții de căldură și umiditate adecvate, împreună cu o îngrijire regulată și atenție.

[/read]