Mai clar, dr. Kate O’Brien, spune că vaccinarea celor mici nu este o prioritate, fiindcă de vreme ce ei nu sunt în mod obișnuit expuși riscului de forma o boală gravă. vaccinarea lor în timpul pandemiei vizează în principal oprirea transmiterii, mai degrabă decât protejarea lor împotriva bolilor.

Vaccinarea copiilor nu este prioritară!

Canada, SUA și Uniunea Europeană au aprobat recent câteva vaccinuri COVID-19 pentru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, le-a solicitat țărilor bogate să doneze vaccinurile țărilor care nu își permit, decât să le folosească pe adolescenți și copii.

Dr. O’Brien spune că nu este necesar să fie vaccinați copiii înainte de a-i trimite înapoi la școală dacă adulții care au contactat cu ei au fost imunizați.

„Imunizarea copiilor pentru a-i trimite înapoi la școală nu este cerința predominantă pentru ca aceștia să se întoarcă la școală în siguranță. Ei se pot întoarce la școală în condiții de siguranță dacă ceea ce facem este să imunizăm pe cei din jurul lor care sunt expuși riscului”, a spus expertul.

România continuă să vaccineze copii

Se pare că România nu a ascultat neapărat spusele experților din cadrul OMS. Începând cu data de 2 iunie și la noi în țară s-au început imunizările pentru copiii cu vârsta de 12 și 15 ani. Până acum, în România, au fost imunizați peste 6.500 de copii împotriva Covid-19.

Specialiștii OMS dau peste cap planurile! Anunț important despre vaccinarea copiilor: Nu este...

Care este schema de vaccinare pentru cei mici

Părinții își pot programa copiii pe platforma de vaccinare. Decizia de a începe campania de imunizare în masă a copiilor din România a fost luată după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat că vaccinul anti – coronavirus produs de Pfizer / BioNTech poate fi utilizat și pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Copiii se pot vaccina în oricare centru din țară. Aceștia nu au nevoie neapărată de programare, ci se pot prezenta direct la centrul de vaccinare, însoțiți de un părinte sau de un tutore legal.  Imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se va face după schema de vaccinare a adulților. Asta înseamnă că cei mici se vor vaccina cu două doze, la un interval de 21 de zile distanță. Cantitatea de ser administrată va fi aceeași ca în cazul adulților.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<