Profitând de weekend, românii nu au mai ținut cont de pandemie sau de faptul că orașul stațiune Vatra Dornei este în scenariul roșu și au ocupat toate locurile de cazare disponibile, potrivit Adevărul.

Gradul de ocupare a locurilor de cazare din stațiune de sută la sută

Potrivit datelor pentru  weekend-ul 6-7 februarie, gradul de ocupare a structurilor de cazare este de sută la sută. Cei care au ales acestă stațiune au decis să profite la maxim de vremea numai bună pentru practicarea sporurilor de iarnă, dar și de peisajul foarte spectaculos.

Mai mult de 4000 de români au decis să se cazeze la pensiunile şi hotelurile din Vatra Dornei. De fapt, oamenii au fost atât de dornici de o escapadă la munte că au căutat cazare chiar și în localitățile din apropierea stațiunii.

Cei care au ales ca destinație de weekend Vatra Dornei au la dispoziție două pârtii de ski. Prima pârtie este „Parc”, iar cea de-a doua „Veveriţa”. Iar pentru a urca pe pârtie trebuie să scoată din buzunar în jur de 5 lei. În plus, acest preț poate să scadă în funcţie de abonamentul cumpărat.

Și  telescaunul care urcă până la cota 1.260 este în funcțiune. Iar cei care își doresc să patineze o pot face pe patinoarul din oraş.

Stațiunea Vatra Dornei plină de turiști, deși se află în scenariul roșu. Toate locurile de cazare ocupate!
Foto: vatradornei.info

Însă având în vedere că Vatra Dornei se află în scenariul roșu, restaurantele nu au voie să primească clienții în interior, însă serviciile de cataring sunt funcționale. Totodată sălile restaurantelor din interiorul hotelurilor sunt deschise.

Și cele două pârtii din bazinul Dornelor sunt funcţionale, respectiv pârtia Cârlibaba şi pârtia Mestecăniş. Plus mai multe trase din jurul stațiunii.

„Avem trasee montane deschise în jurul staţiunii. Este vorba despre trasee scurte de cel mult 4 ore. Cei care vor să meargă în zona alpină, la peste 1.600 de metri, în Călimani sau Giumalău, trebuie să sune în prealabil la Dispeceratul Naţional Salvamont pentru a se interesa cu privire la starea traseelor şi zonelor expuse avalanşelor”, a afirmat Petrică Ariciuc, şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, potrivit Adevarul.

Potrivit datelor, în acest moment în orașul stațiune, rata de infectare este de 3,7 la mia de locuitori. Iar în spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 27 pacienți care au fost testați cu covid-19. Dintre aceștia 15 au forme medii și 12 cu forme grave.