Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ține sub observație mai multe mutații pe care coronavirusul le-a suferit în ultimul an. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost descoperit la sfârșitul anului 2019, în China, Wuhan, mai exact în capitala provinciei Hubei. De atunci și până acum coronavirusul s-a răspândit în toată lumea, fiind contactat de 150 341 231 de persoane și provocând 3 166 947 de decese.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) studiază mai multe tulpini ale acestui virus care provoacă boala Covid – 19. Conform AFP și Agerpres, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) supraveghează în acest moment șapte varaiante de coronavirus. Acum o lună Organizația ținea sub observație doar trei astfel de tulpini.

Aceste șapte tulpini sunt catalogate ca fiind „variante de interes” ale coronavirusului. În momentul în care o tulpină devine și mai contagioasă, aceasta se transformă într-o „variantă îngrijorătoare” de Covid – 19.

Studii OMS: Câte tulpini de Covid – 19 există?

Printre variantele îngrijorătoare ale coronavirusului se numără tulpina britanică, tulpina sud – africană și tulpina braziliană.

Cele trei mutații ale virusului enumerate anterior au fost depistate până acum în peste 50 de țări. Specialiștii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sunt de părere că acestea sunt extrem de periculoase pentru că sunt mult mai ușor transmisibile. Asta generează o situație gravă a epidemiei de coronavirus, care devine din ce în ce mai greu de controlat de fiecare țară.

Apariția noilor tulpini de coronavirus generează mai multe cazuri de contaminări cu Covid – 19 la nivel mondial, și, implicit, un număr mai mare de pacienți care au nevoie de spitalizare. Campaniile de vaccinare anti – coronavirus din toate statele sunt amenințate de aceste noi tulpini de Covid – 19.

Situația epidemiei de coronavirus din SUA

În Statele Unite ale Americii (SUA) au fost depistate cinci mutații diferite ale Covid – 19. Pe lângă tulpina britanică, tulpina sud – africană și tulpina braziliană, în SUA au mai apărut încă două mutații ce au fost descoperite în California.