Efectele faptului că Suedia a tratat cu superficialitate la început pandemia de coronavirus se văd acum. Această țară se îndreaptă cu rapiditate către un al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Numărul cazurilor de infectări cu coronavirus din această țară a crescut îngrijorător de mult. În ultimele săptămâni a crescut alarmant de mult incidența cazurilor de îmbolnăviri. Specialiștii au constatat că de trei săptămâni contagierile au crescut cu circa 10%.

Situația este gravă și în spitale. Numărul mare de îmbolnăviri a generat și o creștere a numărului de internări în secțiile destinate pacienților diagnosticați cu Covid-19. S-a constatat că numărul de spitalizări a crescut în ultima perioadă cu 20%. Și numărul de internări de la terapie intensivă a crescut alarmant de mult.

Suedia se îndreaptă spre al treilea val al pandemiei de coronavirus

Conform EFE și Agerpres, autoritățile din acest stat sunt îngrijorate de un potențial val trei al pandemiei spre care se îndreaptă țara. Epidemiologul şef al Agenţiei de Sănătate Publică (FOHM), Anders Tegnell, a avertizat în cadrul unei conferințe de presă că vaccinurile împotriva coronavirusului ar putea să nu facă față situației și că serurile nu vor fi eficiente în stoparea răspândirii virusului.

Epidemia în Suedia

Primele măsuri anti-pandemie din Suedia au fost adoptate abia toamna trecută, când s-a dovedit că strategia inițială a acestei țări a dat greș. La începutul lunii martie 2020, în timp ce majoritatea statelor se aflau în lockdown, Suedia aborda relaxat pandemia și se baza mai degrabă pe responsabilitatea oamenilor decât pe impunerea de restricții. Strategia “imunizării naturale în masă” a populației Suediei se pare că a dat greș.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent în Suedia au fost raportate 675,292 de cazuri de infectări și un număr de 12,964 decese. Conform ultimelor raportări, incidența cazurilor de îmbolnăviri din această țară este în prezent de circa 500, raportat la 100.000 de locuitori.