În cazul în care există transport cu trenul, autoritățile au luat decizia să elimine zborurile cu avionul pe respectivele rute. Decizia  a fost luată de către parlamentarii din Franța, care sunt de părere că zborurile interne nu mai sunt utile dacă există transport feroviar care acoperă anumite rute.

Conform BBC, cursele aeriene pe rutele interne ar putea fi eliminate în curând. Este vorba despre distanțe scurte, care în mod normal pot fi făcute și cu trenul, chiar dacă timpul de călătorie este mai mare.

Sunt eliminate zborurile interne! Decizia luată de autorități

Propunerea parlamentarilor vine ca o soluție pentru emisiile de carbon care au ajuns să înregistreze valori alarmant de mari. Inițiativa legislativă a fost votată wekend-ul trecut.

Sunt vizate în mod special acele rute aeriene care pot fi acoperite de o călătorie de cel mult două ore și jumătate cu trenul. Se pare că această măsură nu ar afecta zbourile de legătură de pe aeroporturile din Franța. Cu toate acestea există și repercursiuni.

Ar urma să fie afectate zborurile de pe ruta Paris – Nantes, Paris – Lyon și Paris – Bordeaux.

Pentru ca proiectul de lege să intre în vigoare, acesta trebuie să primească votul și din partea Senatului.

Înainte ca proiectul de lege să fie votat în Parlament, Guvernul de la Paris și-a dublat participația în compania aeriană Air France. Această companie s-a bucurat pe parcursul pandemiei de coronavirus de un ajutor în valoare de 7 miliarde de euro de la Guvernul francez.

Astfel de decizii stricte care au afectat zborurile interne nu au fost luate doar în Franța, ci și în Austria.

Pierderi suferite de companiile aeriene

Toate companiile aeriene au fost puternic afectate de pandemia de coronavirus întrucât pe perioada lockdown-ului zborurile interne și internaționale au fost suspendate.

Conform site-ul Flightradar 24, numărul zborurilor efectuate în anul 2020 a scăzut cu peste 40% față de anul precedent, neafectat de pandemia de coronavirus.