Se pare că și românii s-au gândit deja la viitorul președinte al României. Președintele actual, Klaus Iohannis, a câștigat în 2019 al doilea mandat de președinte al țării. În anul 2024, acesta nu va mai avea dreptul că candideze pentru încă un mandat, iar lupta va fi total deschisă pentru politicienii care vor dori să conducă țara între 2024-2029.

Românii au încredere în Ludovic Orban

Astfel, s-a efectuat un sondaj făcut de INSOMAR, care a scos la iveală anumite preferințe ale românilor. Românii au fost întrebați în cine au încredere mai multă dintre actualii șefi ai celor mai importante formațiuni din România. Chiar șu Ludovic Orban este favorit, chiar dacă acesta este șef al PNL în acest an.

Conform unui sondaj INSOMAR, românii cred foarte mult în Ludovic Orban. Pe ultimul loc se clasează liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Românii au răspuns la întrebarea “Dacă duminica viitoare ar fi alegeri prezidențiale, cu cine ați vota”, într-un sondaj INSOMAR. Rezultatele îl plasează pe Orban pe primul loc, la mică distanţă însă de şeful PSD, Marcel Ciolacu.

Surpriză mare pe scena politică de la noi din țară. Deși mai durează până când se vor organiza iar alegeri prezidențiale, formațiunile deja se gândesc să își aleagă candidații.

Marcel Ciolacu, pe locul doi

În topul politicienilor în care au românii încredere se numără Ludovic Orban cu 22,14%, Marcel Ciolacu 20,29%, George Simion 14.27%, Dan Barna cu 12,04% și Dacian Cioloș cu 8,25%.

Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, din rândul populației adulte, rezidență în România, în vârstă de 18 ani și peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1%, la un nivel de încredere de 95%, conform celor de la Antena 3.

Ludovic Orban a fost premierul României timp de un an de zile, până la alegerile din toamna anului 2020. Atunci, PNL a pierdut alegerile parlamentare în fața PSD-ului, iar Ludovic Orban a decis să își dea demisia din funcția de prim-ministru. Acum, Orban ocupă funcția de președinte al Camerei Deputaților.